Борусия и Виляреал продължават да водят група А (видео)


И. Ангелов

Борусия и Виляреал продължават да водят група А (видео)

След края на шестия кръг в груповата фаза на Лига Европа, Борусия Мьонхенгладбах и Виляреал продължават с победите и събират 12 и 11 точки съответно на първата и втората позиция. Днес германците победиха Цюрих (със 7 точки след кръга) с 3:0, а испанците се разправиха с Аполон (3 точки) с 2:0.

Борусия започна агресивно своята среща като домакин, но след средата на полувремето отпусна натиска. Въпреки това иманно след настъпилото спокойствие в играта падна първи гол. В 31-ата минута Патрик Херман се възползва от една проспана топка от Елведи, заобиколи вратаря и вкара.

В 38-ата минута Траоре нацели гредата след добра игра на Шака. В 58-ата минута Бранимир Хргота вкара за 2:0, когато размени двойно подаване с Рафаел и стреля в близкия ъгъл. Крайният резултат оформи отново той в 64-ата минута, отново след прекрасна игра на Шака. 

Междувременно Виляреал гостуваше в Никозия и победи с 2:0 Аполон. Тук Жерар откри в 35-ата минута, когато при разбъркване на втора греда се оказа най-съобразителен и копна топката над вратаря. 5 минути след това Вието вкара с лесен удар в долния ляв ъгъл, след прекрасно подаване от Жауме. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
164