Десет от Фиорентина победиха Гингам


И. Ангелов

Десет от Фиорентина победиха Гингам

Фиорентина успя да задържи преднината си след силно начало и изгонен играч срещу Гингам днес в среща от петия кръг на груповата фаза на Лига Европа. След победата си с 2:1 италианците остават начело на единадесета група с 13 точки, следвани от ПАОК и Гингам със 7, а Динамо има една точка.

Още в 6-ата минута днес Марко Марин откри резултата при една контра, когато Бабакар стреля и Лосл блокира удара, но топката попадна в Акуилани, който намери Марин за лесен завършек от добра позиция.

В 13-ата минута резултатът стана 2:0, когато едно перфектно подаване от Варгас попадна в Бабакар на втора греда, и той нямаше как да сбърка от близо. 

Последваха няколко възможности за домакините, но до гол не се стигна. В 44-ата минута Марво напредна в наказателното поле на гостите и бе повален от Башанта, който трябваше да бъде изгонен директно, а отсъдената дузпа бе реализирана от Клаудио Бево. 

Очаквано във второто полувреме добрите ситуации бяха за домакините, като в 79-ата минута гредата спаси италианците. В 89-ата Диало вкара, но отново късмет покри Фиорентина, защото това бе засада. 

  Сподели
94