Валенсия ще победи, но няма да се класира за финала


Н. Гавазов

Валенсия ще победи, но няма да се класира за финала

Валенсия - Севиля
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 01.05.2014г.
Час: 22:05
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Валенсия посреща Севиля в мач-реванш от Лига Европа и ще се опита да направи още един обрат по пътя към финала в турнира. Преди три седмици "прилепите" заличиха пасива си от три гола срещу Базел, така че сега задачата пред колектива на Хуан Пици изглежда по-лесна, след загубата с 2:0 в първия двубой срещу Севиля. Този мач ще бъде запомнен със скандалния гол на Мбия и няколко спорни съдийски решения, които накараха ръководството на Валенсия да призове УЕФА повече да не назначава съдии от Словения.

От тогава насам двата отбора изиграха по една среща в шампионата на Примера дивисион. "Прилепите" претърпяха домакинско поражение от Атлетико и загубиха всякакви шансове за класиране в зоната на евротурнирите.

Севиля също допусна загуба - срещу Атлетик в Билбао, а поражението на практика лиши севилци от шансове да играят в Шампионска лига догодина.

Диего Алвеш от домакините лекува контузия, така че Висенте Гуаита ще трябва отново да го замести. Другият отсъстващ е Алкасер, който е наказан, под въпрос са Джереми Матийо и Хуан Бернат, последните сведения за Джереми са, че той ще може да играе. В строя се завръща Рикардо Коща.

Идентични са проблемите при гостите. Сисисньо и Кристофоро са контузени, а Черишев и Пероти са под съмнение. Добрата новина за севилци е завръщането на Иван Ракитич, който бе резерва срещу Атлетик през уикенда.


През септември Валенсия победи Севиля с 3:1 в Примера, а ответният мач през февруари завърши при нулево равенство. Това идва да покаже, че срещите между двата тима са напълно равностойни, а резултатът в тях не зависи по никакъв начин от класирането на отборите. Вероятно така ще бъде и утре вечер. Валенсия ще е стимулиран от завръщането на Коща и от собствената си публика. Може би Севиля ще играе по-внимателно, с остри и бързи атаки по фланговете, което ще подложи на натиск крайните бранители на домакините. Много неща в мача ще зависят и от действията на защитниците. По-близо до победата е Валенсия, отколкото Севиля, друг е въпросът, успехът ще е достатъчен за домакините да продължат напред.

Прогноза за: Валенсия - Севиля 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

10 април Валенсия - Базел 5:0 сл. прод. (Лига Европа)
13 април Валенсия - Елче 2:1 (Примера)
19 април Осасуна - Валенсия 1:1 (Примера)
24 април Севиля - Валенсия 2:0 (Лига Европа)
27 април Валенсия - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)

Севиля:

10 април Севиля - Порто 4:1 (Лига Европа)
13 април Бетис - Севиля 0:2 (Примера)
20 април Севиля - Гранада 4:0 (Примера)
24 април Севиля - Валенсия 2:0 (Лига Европа)
27 април Атлетик Билбао - Севиля 3:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Валенсия - Севиля

178 срещи
82 победи за Валенсия
29 равенства
67 победи за Севиля
Голова Разлика: 309:253 за Валенсия

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
141