Бенфика победи Ювентус


И. Ангелов

Бенфика победи Ювентус

В първата среща от полу-финалната фаза на Лига Европа между Бенфика и Ювентус видяхме победа на домакините с 2:1. Днес ранен гол на Езекиел Гарай бе изравнен във втората част от Карлос Тевес, но в края на срещата резервата Лима отново се прояви и донесе победата на своите.

Още в 3-ата минута Гарай откри резултата, когато Сюлеймани центрира от корнер, бранителя надскочи Бонучи, и вкара с глава. Буфон достигна топката с ръка, но не успя да я извади и това бе 1:0. До края на полувремето видяхме нови добри възможности пред Сюлеймани, Тевес и Лихтщайнер. Все пак резултатът не се промени.

Втората част започна с добър футбол от Юве, като в 55-ата минута Артур трябваше да спасява добър удар на Погба. В 65-ата минута Мирко Вучинич бе заменен от Джовинко, а домакините вече бяха намалили оборотите чрез смяната на Кардосо и Сюлеймани с Лима и Алмейда. 

В 73-ата минута Карлос Тевес изравни, когато с хладнокръвие матира Артур. Аржентинецът получи топката от Асамоа на добра позиция, а отиграването му бе прекрасно. В 84-ата минута Енцо Перес изпрати една топка напред, тя бе отклонена и застигната от Лима, който с мощен шут препарира Буфон.

Това не бе всичко. До края на 4-те минути продължение видяхме още доста ситуации пред Маркович, Маркисио, дори Киелини, но резултатът не се промени.

  Сподели
89