Севиля е крачка напред с победа над Валенсия


И. Ангелов

Севиля е крачка напред с победа над Валенсия

Севиля прие Валенсия в среща от полу-финалната фаза на Лига Европа. Днес домакините победиха с 2:0 един от фаворитите в надпреварата, като така преди гостуването си след седмица имат комфортен аванс. Щефан М'Биа и Карлос Бакка се разписаха в първото полувреме за победата.

Срещата започна отворено и двата тима редуваха добри положения и пропуски. Резултатът бе открит в 33-ата минута, когато Даниел Карико центрира добре на втора греда за М'Биа, който първоначално се оплете, но показа изключителна импровизация и с пета вкара топката в ъгъла на вратата.

В 36-ата минута Витоло действа добре на левия фланг, подаде на Бакка, който с прекрасно докосване елиминира отбраната на Валенсия и стреля за 2:0. 

През втората част домакините отстъпваха в играта, но успяха да задържат преднината си. Фацио някак остана без попадение на сметката си днес след може би двуцифрен брой положения. В 65-ата минута гостите се разминаха на сантиметри с гола при удар на Варгас. В края на срещата той отново получи добър шанс, но след удар с глава нацели горната греда. 

  Сподели
112