Тотнъм взе само равен в Бенфика (видео)


И. Ангелов

Тотнъм взе само равен в Бенфика (видео)

След като победи с 3:1 на "Уайт Харт Лейн", Бенфика прие Тотнъм на собствен терен в Лисабон за 2:2 и така португалците стават част от четвърт-финалната фаза на Лига Европа. Днес Тотнъм започна агресивно, но много бързо загуби контрола на топката и макар да се съживи към края, понесе неуспех.

Тотнъм започна с желание за бърз гол и връщане в този сблъсък, но усилията на тима стигнаха до своя апогей в 15-ата минута, когато Солдадо овладя с гърди топката при един корнер, но от воле стреля високо. Роуз и Шадли имаха своите възможности след това, но резултатът откри Гарай в 34-ата минута за Бенфика. Тук Салвио прокара топката през краката на Таунсенд от дясно и намери Гарай в наказателното поле за мощен удар с глава.

Във втората част Тотнъм вече се бе предал, но все пак видяхме положения пред Таунсенд и Солдадо, макар испанеца на моменти дори да не успяваше да овладее топката. В 71-ата минута той бе заменен от Хари Кейн, и тази промяна донесе енергия на англичаните.

Така в 78-ата минута Кейн Намери Шадли далеч от вратата, но той напредна, съхрани кълбото, отвори си място за удар и изравни резултата по красив начин. Само минута след това отново Шадли бе на точното място да вкара от воле в наказателното поле и да върне англичаните в срещата.

След още няколко силни минути за Тотнъм в една контра и Брад Фридел трябваше да запазва вратата си, когато лиши Кардосо от гол, но скоростта на срещата се повиши много в последните минути.

В 88-ата минута Кейн бе изведен в наказателното поле, а там Сюлеймани го повали, но съдията реши да подмине ситуацията. Последва положение пред Сигурдсон. В 93-ата минута пък Сандро направи дузпа срещу Кардосо и Лима реализира за 2:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
104