Лион отстрани Виктория, макар да загуби (видео)


И. Ангелов

Лион отстрани Виктория, макар да загуби (видео)

След победа с 4:1 у дома си, Лион гостува на Виктория Пилзен във втория мач от осмина-финалната фаза на Лига Европа между тези отбори. Днес на стадион "Душан Арена" срещата завърши при резултат 2:1 за Пилзен, като още предварително бе ясно, че домакините надали ще обърнат такъв дефицит в своя полза.

Днес в продължението на пърото полувреме Бафетимби Гомис откри за Лион, след като бе намерен с дълга топка от дясно на наказателното поле, той финтира Цисовски и с ляв крак насочи топката прекрасно към далечния долен ъгъл.

В 60-ата минута Даниел Колар изравни. Тук слаба отбрана на Лион позволи на Патрик Хрошовски да напредне от дясно, след което да центрира за Колар, който вкара спокойно. Само 2 минути след това Пилзен обърна резултата в своя полза, когато Лион отново действа трагично в отбрана. Тук Петрцела центрира и Тецл вкара с глава.

В 70-ата минута домакините вероятно изхвърлиха възможността си за прогрес, когато Дурис спечели дузпа за Виктория, но Тецл пропусна да вкара от бялата точка. В 84-ата минута Лопес спаси добре хубав удар на Цисовски и след цялото това напрежение за Лион в игра се появи опитния Стеед Малбранк на мястото на Гомис. Tака Лион успя да продължи напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
103