Ник Пауел пак спасява Уигън


И. Ангелов

Ник Пауел пак спасява Уигън

Уигън се върна в мача срещу лидера в четвърта група Рубин Казан за 1:1, отново благодарение на гол от играча под наем от Манчестър Юнайтед - Ник Пауел. Негов перфектно пласиран удар от извън наказателното поле успя да върне равенството след като гостите бяха повели с попадение от Прудников.

Пауел отново бе най-добрият играч на терена за домакините, и още в 9-ата минута се размина с гола след удар при едно изчистване на Рубин. В 15-ата минута с първата атака на гостите резултатът бе открит. След разиграване от ляво Крис Мавинга намери Александер Прудников, който хитро премина през центъра, а след това и матира Скот Карсън.

В 25-ата минута Жорди Гомес направи по-трудното, като пропусна от чиста ситуация, намерен от Пауел. В 40-ата минута обаче младежът размени пасове с Бен Уотсън в близост до наказателното поле и пласира топката точно между ръката на вратаря и близката греда за 1:1. Това бе 4-ят му гол в 4-те последни домакинства на Уигън.

Във втората част гостите действаха по-агресивно срещу младия халф, и така Дмитри Торбински се размина с изгонването в 54-ата минута след влизане с двата крака. Той бе заменен от Уакасо бързо след това. Уакасо пък мигновено получи картон за симулация с първото си докосване в наказателното поле.

Латикс имаха няколко положения да спечелят срещата, но Босежур и Пауел не успяха да вкарат ситуациите си.

1   Рубин




7т.
2   Уигън




5т.
3   Марибор




3т.
4   Зулте




1т.
                   

  Сподели
101