Тотнъм запази добрата позиция в групата


И. Ангелов

Тотнъм запази добрата позиция в групата

Тотнъм успя да победи Шериф днес в мач от група К на Лига Европа, като по този начин еднолично оглавява тази единадесета група в третия кръг от състезанието. Днес за победата с 2:0 се разписаха Джърмейн Дефоу и Ян Фертонген, а освен всичко в края на мача гостите от Лондон владееха близо 80% от топката.

Шериф започна агресивно и Лорис трябваше да се намесва преди 10-ата минута. В момента, в който Тотнъм обаче овладя топката, никога повече не допусна да изгуби контрола над срещата. Още в 12-ата минута с първата си атака Кристиан Ериксен центрира и Ян Фертонген надскочи вратаря Томич за 1:0. След гола последва кратък натиск на домакините, като Чирише се отчете с важна намеса за гостите.

В 20-ата минута Ленън пропусна златен шанс да удвои. В 29-ата минута след шанс пред Ериксен домакините организираха добра атака, завършила с гол на Каду, който бе отменен поради засада. След този момент травма за гостите получи Зеки Фрайърс, и с влизането на опитния Майкъл Доусън отбраната на Тотнъм стана трудна за преодоляване.

Отбраната на Тотнъм действаше доста рисково и през втората част, позволявайки си да изчаква опонента до последния момент преди да се противопостави, а това даде няколко шанса на бързия Каду да застраши гостите. Чак в 75-ата минута Дефоу реши срещата след като неговият удар се отклони от бранител и влетя в мрежата.

 

1   Тотнъм




9т.
2   Анжи




4т.
3   Шериф




2т.
4   Тромсьо




1т.

  Сподели
120