Ник Пауел блести за Уигън срещу Марибор (видео)


И. Ангелов

Ник Пауел блести за Уигън срещу Марибор (видео)

Втория кръг на груповата фаза на Лига Европа изпрати Марибор в Уигън и домакините днес победиха с 3:1. Така англичани се настаниха на второто място в групата, а любопитен факт е, че футболистът под наем от Манчестър Юнайтед Ник Пауел вкара 2 от 3-те гола за Уигън днес.

Ник Пауел започна мача много активно, като в неговия край младокът спокойно можеше да завърши с поне 6 гола. Още в 8-ата минута той опита да прехвърли Ханданович красиво, но вратаря успя да бутне топката над вратата.

В 22-ата минута Пауел откри резултата след удар с глава при центриране. В 33-ата минута Бен Уотсън удвои за домакините, възползвайки се от несигурни действия в отбраната на гостите. В 37-ата минута Пауел се възползва от нова грешка в отбраната и излезе срещу вратаря, но не успя да реализира.

Втората част не се различаваше от първата. В 56-ата минута Пауел бе намерен от Босежур в наказателното поле, но нацели гредата с техничен удар. В една от редките контри на Марибор в 70-ата минута Маркос Таварес вкара и върна надеждата за своите. Латикс обаче не се притесниха и продължиха да създават положение след положение пред противниковата врата. Така в 91-ата минута Ник Пауел взе топката, премина през трима бранителя и стреля през Ханданович за прекрасен завършек на сблъсъка.

1 Рубин 6т.











2 Уигън 4т.











3 Зулте 1т.











4 МАрибор 0т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
129