Лудогорец ще измъкне точка от Холандия


В. Мухарски

Лудогорец ще измъкне точка от Холандия

ПСВ Айдховен - Лудогорец
Стадион: "Филипс", Айндховен
Дата: 19.09.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Иван Кружляк (Словакия)

Лудогорец гостува на ПСВ в Айндховен в първа среща от груповата на турнира Лига Европа. Разградчани се представят доста силно в родното първенство, но не същото може да се каже и за участието им в евротурнирите. Родните шампиони бяха много близо до груповата фаза на Шампионска лига, но последното препятствие Базел се оказа непосилно за Светльо Дяков и компания. Все пак Лудогорец остава единственият български тим, който все още участва в евротурнирите. За срещата с ПСВ, прогнозата на Futbol-tv е Х.

Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев има малко проблеми преди тази среща. Той изпитва затруднение най-вече със сглобяването на защитата за мача с ПСВ. Стоев няма да може да разчита на Козмин Моци, който не е напълно възстановен от травмата си в коляното и със сигурност няма да започне като титуляр. Аут от състава на "орлите" е и националът Йордан Минев, който получи травма в мача срещу Левски. От халфовата линия, Стоев няма да може да разчита на младежкия национал Георги Терзиев, който също е сериозно контузен.

Финансовият благодетел на Лудогорец Кирил Домусчиев със сигурност ще раздаде сериозни премии на играчите си, ако те успеят да ударят ПСВ в Айндховен. На "милионерите" са били обещани много сериозни, почти рекордни премии, ако тръгнат с победа в груповата фаза на Лига Европа.

"Настроението в отбора е добро, бих казал много добро. Първи мач от групите – нещо непознато за нас, но и нещо много интересно. Отиваме с нагласата да се представим добре. Ще видим докъде ще ни стигнат силите. Всеки един от нас, треньори, ръководители и футболисти, иска да излезем с чест от тези двубои. Трудно е да направя някаква съпоставка, който отбор е по-силен, дали ПСВ или Базел. И двата тима са силни. Козмин Моци не е на 100% готов. От вчера започна да тренира с отбора и със сигурност няма да го ползвам в началото на мача. Дано някой друг от защитниците не се контузи, защото в момента имам само четирима здрави“, сподели треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев.

Холандският гранд ПСВ Айндховен може да играе с доста от резервите си срещу Лудогорец. Предвид неделния сблъсък в първенството на Холандия срещу друг гранд - Аякс треньорът на "филипсите" Филип Коку е решил да запази част от звездите си.

Основният защитник на ПСВ Айндховен - Карим Рекик ще се подложи на операция на глезена и ще отсъства от игра около месец. Така Рекик ще пропусне домакинството на Лудогорец от първия кръг в група "Б" на Лига Европа. 18-годишният централен бранител беше привлечен под наем през юли и се превърна в основна фигура в състава на ПСВ. Той получи травма на глезена преди мача от първенството с Камбуур в края на август, заради което отпадна от състава на холандския национален отбор за световните квалификации срещу Естония и Андора.

Все още не е ясно дали Станислав Манолев ще попадне в групата за мача на своя тим. Националът на България желае да напусне ПСВ, но договорът му все още не е изтекъл. Филип Коку не дава много шанс за изява на Манолев, който до скоро игра за втория отбор на ПСВ. Не е изключено точно в този мач Станислав да бъде титуляр за своя тим, тъй като познава добре играта на българските шампиони и може да бъде полезен на тима си.

Филип Коку заяви пред официалния сайт на УЕФА, че философията на клуба и през новия сезон ще продължи да бъде да се дава шанс на млади играчи. Треньорът на ПСВ коментира, че в школата на клуба се инвестират сериозни средства и е напълно нормално да се залага на таланти от нея. Специалистът допълва, че предстои още много работа по този път преди да се стигне и до по-сериозни резултати.

ПРОГНОЗА: ПСВ АЙНДХОВЕН - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

ПСВ Айндховен:

20 август ПСВ Айндховен - Милан 1:1 (Шампионска лига)
24 август Хераклес - ПСВ Айндховен 1:1 (Ередивизие)
28 август Милан - ПСВ Айндховен 3:0 (Шампионска лига)
31 август ПСВ Айндховен - Камбуур 0:0 (Ередивизие)
14 септември Твенте - ПСВ Айндховен 2:2 (Ередивизие)

Лудогорец:

21 август Лудогорец - Базел 2:4 (Шампионска лига)
24 август Лудогорец - Берое 3:0 (А група)
27 август Базел - Лудогорец 2:0 (Шампионска лига)
31 август Черно море - Лудогорец 3:1 (А група)
15 септември Левски - Лудогорец 0:2 (А група)

Досегашни срещи:

ПСВ Айндховен - Лудогорец

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
ПСВ Айндховен - 1.36
Равен - 4.50
Лудогорец - 9.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197