Щутгарт ще победи Ботев Пловдив на реванша


В. Мухарски

Щутгарт ще победи Ботев Пловдив на реванша

Щутгарт - Ботев Пловдив
Стадион: "Комтех Арена", Гросашпах
Дата: 08.08.2013г.
Час: 21:20
Съдия: Ян Валашек (Словакия)

Щутгарт приема Ботев Пловдив на "Комтех Арена" в Гросашпах в среща-реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа. В първия мач двата тима не успяха да се победят, завършвайки наравно - 1:1. Немският тим изглежда една идея по-класен от "канарите" и това кара Futbol-tv да даде прогноза за мача - 1.

Футболистът на Щутгарт Ведад Ибишевич по всяка вероятност ще пропусне реванша  срещу Ботев Пловдив. Голмайсторът на немския тим е с контузия в глезена, получена по време на срещата от първия кръг на турнира за Купата на Германия. Треньорът на Щутгарт Бруно Лабадия почти сигурно няма да рискува с включването на футболиста от Босна и Херцеговина, а ще заложи на новото попълнение Мохамед Абделауе.

Защитникът на "швабите" Кристиан Молинаро е пред трансфер в руския Кубан. Двете страни вече водят заключителни преговори и има голяма вероятност Молинаро да не вземе участие в срещата. Той все пак попадна в групата за мача и за неговото включване ще се решава в последния момент. Под въпрос за срещата са още Марко Рохас, Серджан Сарарер, Кристиан Гентнер, Мартин Харник и Патрик Функ, тъй като всичките имат леки травми.

Наставникът на българския тим Станимир Стоилов вероятно ще направи няколко промени в стартовия състав за мача с Щутгарт. Анибел Анисе този път може да остане на резервната скамейка. Мадагаскарецът се представи доста слабо в първата среща на стадион "Лазур" и тогава бе заменен от Георги Сърмов. Очаква се последният да се появи като титуляр във втората среща между двата тима. Място сред стартовите 11 може да намери и Валери Домовчийски. Домо се включи отлично в първия мач и дори стана автор на единственото попадение на "жълто-черните".

"Малко са завишени изискванията към нас и очакванията. Още с идването ни се получи така, че се заговори за Лига Европа, за трето място. Смятам, че участието ни в Лига Европа бе положително до тук. Ако успеем да се представим по-най-добрия начин, ще бъде добре. Малко повече от очакваното е. Но винаги съм казвал, че мечтите са безплатни и ние сме длъжни да опитаме“, заяви Мъри Стоилов.

"Мисля, че има с какво да ни изненада Щутгарт. Те имат много играчи, които ние не видяхме в първия мач. За мен е ясно, че Щутгарт ще играе добре, аз искам моите играчи да играят с максимума от своите възможности независимо от резултат. Доверието, което ми се гласува, ме задължава. Мисля, че много се вторачваме в резултатите. Бърза се да се търси успех, а не се гледат изграждането на отбора, начинът на игра, поведението на терена и школата", каза още Стоилов.

ПРОГНОЗА: ЩУТГАРТ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:0

Последни 5 изиграни срещи:

Щутгарт:

20 юли Щутгарт - Валенсия 1:0 (Приятелска среща)
26 юли Щутгарт - Олимпиакос 0:0 (Приятелска среща)
27 юли Щутгарт - Акхисар Беледие 2:0 (Приятелска среща)
01 август Ботев Пловдив - Щутгарт 1:1 (Лига Европа)
04 август Динамо Берлинер - Щутгарт 0:2 (Купа на Германия)

Ботев Пловдив:

21 юли Ботев Пловдив - Левски 2:1 (А група)
25 юли Ботев Пловдив - Жрински Мостар 2:0 (Лига Европа)
28 юли Ботев Пловдив - Пирин Гоце Делчев 7:1 (А група)
01 август Ботев Пловдив - Щутгарт 1:1 (Лига Европа)
04 август Литекс - Ботев Пловдив 0:0 (А група)

Досегашни срещи:

Щутгарт - Ботев Пловдив

1 среща
0 победи за Щутгарт
1 равенство
0 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика 1:1

Коефициенти от bet365:
Щутгарт - 1.25
Равен - 5.50
Ботев Пловдив - 9.00

Коефициенти от Offsidebet:
Щутгарт - 1.28
Равен - 4.50
Ботев Пловдив - 10.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299