Ботев Пловдив ще победи Жрински


В. Мухарски

Ботев Пловдив ще победи Жрински

Ботев Пловдив - Жрински Мостар
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 25.07.2013г. Час: 20:30
Съдия: Клемен Турпин (Франция)

Ботев Пловдив приема Жрински Мостар на стадион "Лазур" в гр. Бургас в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. В първата среща двата тима завършиха наравно - 1:1, което дава сериозно предимство на "канарчетата". Поради тази причина Futbol-tv прогнозира успех за българския тим.

Наставникът на Ботев Пловдив - Станимир Стоилов няма да може да разчита на Вандер Виейра. Нападателят е със счупена ръка след двубоя с Левски, спечелен с 2:1. Във въпросната среща Вандер се сблъска с играч на "сините", а след това прегледите са показали, че има сериозна контузия, която по всяка вероятност ще го остави извън игра за около 2 месеца. Заедно с новите си съотборници в Бургас се подготвя и последното попълнение в тима Георги Сърмов.

Полузащитникът няма право да участва в двубоя с босненците, но ще тренира заедно с отбора. Валери Домовчийски пропуска срещата заради червения си картон от първия мач. Освен това Веселин Минев е с лека травма и е под въпрос за срещата, а освен това новото попълнение Джинич няма картотека и пропуска двубоя. Всички останали играчи са на разположение на Мъри Стоилов за този важен мач.

Перо Стойкич също пропуска мача с Ботев Пловдив. Подобно на Домовчийски и играчът на Жрински получи червен картон в първата среща между двата тима. Така и на него ще трябва да се търси заместник. Въпреки дългото пътуване и допуснатия гол в първия мач, треньорът Бранко Карачич е уберен, че шансовете на тима му да продължи напред не са малки. А там съперник ще е Щутгарт, чиято атака се води именно от босненец в атака – Ведад Ибишевич.

"Преди седмица българите изравниха заради наша грешка и сега имат предимство. Проблем за нас е и червеният картон на Перо Стойкич, тъй като не разполагаме с дълга скамейка. Не сме се предали. Смятам, че ще покажем дух и, че ще се раздадем на терена. Надявам се да изглеждаме много по-добре, отколкото в Мостар. Още нищо не е решено. Вярвам, че ще вкараме гол", заяви треньорът на Жрински - Бранко Карачич.

"Надявам се мачът срещу Левски да не се отрази за реванша срещу Жрински Мостар. Искам футболистите ми да продължават да играят на високи обороти и занапред. Задължени сме да играем добре утре за да изпълним мечтата на много хора за преминаване в трети кръг. Проблемите ни се увеличават – Вандер е контузен, Домовчийски е наказан, а Джинич не е картотекиран. Веско Минев е с болежки. Наясно съм със състава, но проблемите с тези играчи ми дават няколко варианта в защита и нападение. Все пак няма да има драстични промени в състава. Който и да играе се, ще трябва да ги замести", заяви треньорът на Ботев - Станимир Стоилов.

"Искаме постоянство. Искам да играем все по-добре и по-добре, без значение от резултата. Дано футболистите вземат положителната емоция, а да не си помислят, че могат да вземат двубоя без максимума от себе си. Ако не го направят съм сигурен, че ще имаме проблеми. Готови сме да реагираме на всякакви видове тактически схеми на гостите. Разполагаме с опитни и интелигентни играчи, които могат да се нагодят и да отговорят на съперника", добави още Мъри Стоилов.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЖРИНСКИ МОСТАР 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

04 юли Астана - Ботев Пловдив 0:1 (Лига Европа)
11 юли Ботев Пловдив - Астана 5:0 (Лига Европа)
13 юли Раковски - Ботев Пловдив 2:4 (Приятелска среща)
18 юли Жрински Мостар - Ботев Пловдив 1:1 (Лига Европа)
21 юли Ботев Пловдив - Левски 2:1 (А група)

Жрински Мостар:

26 май Велес Мостар - Жрински Мостар 1:1 (Висша лига)
19 юни Жрински Мостар - ФК Сплит 0:1 (Приятелска среща)
04 юли Санта Колома - Жрински Мостар 1:3 (Лига Европа)
11 юли Жрински Мостар - Санта Колома 1:0 (Лига Европа)
18 юли Жрински Мостар - Ботев Пловдив 1:1 (Лига Европа)

Досегашни срещи:

Ботев Пловдив - Жрински Мостар

1 среща
0 победи за Ботев Пловдив
1 равенство
0 победи за Жрински Мостар
Голова Разлика: 1:1

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 1.33
Равен - 4.50
Жрински Мостар - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 1.30
Равен - 4.60
Жрински Мостар - 8.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166