Пътят на армейците за Европа минава през Москва


-.

Пътят на армейците за Европа минава през Москва

Тази вечер ЦСКА излиза срещу абсолютният фаворит в срещата, руският Динамо Москва. Първата среща в София завърши 0:0, което прави задачата на българските армейци изключително трудна.

Атаката ще водят Иван Стоянов и Спас Делев, а в халфовата линия ще действат Тимонов, Маркиньос, Янчев и Йордан Тодоров. На вратата застава Караджов, а пред него, в центъра на защитата Пенев ще разчита на обигралите се вече Котев и Иванов, а по фланговете ще действат Минев и Виданов. Срещата пропуска Владимир Манчев.

При динамовци се очаква на вратата да застане Габулов, а пред него в защита ще бъдат Ковалчик, Колодин, Гранат и Фернандес. Хохлов, Уилкшир, Дмитрий и Кирил Комбарови се очертават като титуляри в халфовата линия на руския отбор, докато атаката ще бъде водена от голямата звезда Александър Кержаков, подпомаган от Кокорин.

Най - вероятно руският отбор ще упражни силен натиск от самото начало и ще се опита да пресира съперника си, и да попречи на изнасянето на топката, което ще доведе до разстройване на нашата игра. Като опорен халф най -вероятно ще заиграе Хохлов и несъмнено опитът който пртежава е от голяма полза. Ветеранът умее да внася нужното спокойствие и да захранва с топки Кокорин и Кержаков, също така ще го видим и при атаките на отбора си. Не бъде ли неутрализиран Хохлов, българите ги очакват големи неприятности. Схемата на игра на Динамо ще бъде 4-4-2, с ясни нападателни функции на двете крила.

Армейците ще наситят участъка между наказателното поле и средата на терена, но много е важно бързо да изнасят топката от тази зона. Пресата която се очаква от руснаците ще води до грешки несъмнено, а и няма да е лесно пред чужда публика да се играе спокойно което е много необходимо на футболистите. Схемата на игра която обяви Пенев е 4-4-2, но аз си мисля, че ще излезе с един нападател и друг изтеглен малко по-назад и готов веднага да подпомогне атаката. Много важно ще бъде също да се противопоставят на твърдата игра на руските футболисти.

Какви са шансовете на армейците? : Ако не грешат при изнасяне на топката, ако не се разстройва защитната линия и не изпадат в паника защитниците, може да се чака удобният момент и да се нанесе ударът. Може би е банално, но поне първите 20 минути не се ли огъне отборът и накъса ли играта на противника - това ще изнерви руснаците и руският колос може да сбърка.

След всичко казано до тук обаче, дали могат да го изпълнят българите? Сравнявайки класата на двата отбора, фаворит в срещата е Динамо, а за жалост ние нямаме потенциала да се противопоставим успешно на този етап на отбор от такава класа. Все пак са ставали чудеса и ЦСКА е излизал победил срещу отбори където коефицента за победа на "армейците" е бил много по-плачевен от сегашния( срещу Ливърпул за победа букмейкърите даваха 9,5) 7,5. Това ще разберем тази вечер.

Прогноза: Динамо Москва - ЦСКА 2:0

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
49