Челси надви Бенфика и написа история (видео)


И. Ангелов

Челси надви Бенфика и написа история (видео)

Английският Челси стана първия отбор в историята, спечелил двата най-комерсиални турнира във футбола в обратен ред. След като миналата година тимът взе Шампионска лига, днес във финалната среща на Лига Европа отборът на Рафаел Бенитес победи с 2:1 Бенфика, като написа история. Освен това англичаните съхраниха своя рекорд - никога в историята не са губили от Бенфика.

Бенфика  започна ударно с няколко положения пред Кардосо, и до 20-ата минута усещането бе за доминация на португалския отбор. Определено поне гол бе заслужен след толкова много разбърквания в наказателното поле на Чех, но не след дълго Хуан Мата и Франк Лампард поведоха своите в атака. Резултатът обаче бе равен до почивката.

Португалците започнаха силно и втората част. В 51-ата минута Кардосо реализира, но попадението бе отменено поради засада. В 60-ата минута Хуан Мата изведе добре Фернандо Торес, който се справи отлично срещу Луйзао преди да вкара.

В 68-ата минута Кардосо взе голът си - от дузпа. Всичко след този момент бе хвърлено в атака за двата отбора и драмата бе пълна когато в самия край Франк Лампард нацели гредата. Съдията показа добавеното време и усещането бе за продължения. В 93-ата минута обаче Хуан Мата отново асистира - този път Бранислав Иванович вкара с глава, но това не бе всичко.

Бенфика се хвърли в опит да изравни и Кардосо отново бе страхотен. В герой за "сините" в самия край се превърна Гари Кейхил, който спаси вратата в 95-ата минута и победата за Челси бе факт.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
180