Бенфика изхвърли Фенербахче и отива на финал в ЛЕ (видео)


В. Мухарски

Бенфика изхвърли Фенербахче и отива на финал в ЛЕ (видео)

Бенфика победи Фенербахче с 3:1 в мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа. По този начин тимът от Португалия се класира напред в турнира, тъй като първата среща завърши минимален успех с 1:0 за "фенерите". Зрителите по трибуните станаха свидетели на един доста открит футбол, като двата тима играха на много високо ниво.

Още в 9-ата минута бърза атака на Бенфика завърши с гол. Лима се откъсна по крилото и подаде в наказателното поле, където Николас Гайтан се разписа - 1:0. В 23-ата минута Каут реализира дузпа за 1:1. В 35-ата минута Бенфика се върна в мача. Оскар Кардосо по прекрасен начин овладя топката, трима играчи не успяха да го спрат и така се стигна до попадение във вратата на турския тим - 2:1.

В 50-ата минута Кардосо стреля, но топката мина много близо до гредата. Така се стигна до 66-ата минута, когато Кардосо бе най-съобразителен след разбъркване в наказателното поле и грешка в защитата на гостите и парагваецът бе точен за крайното - 3:1. Бенфика ще играе на финал в Лига Европа срещу Челси

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
107