Ливърпул не иска да участва в Лига Европа


Н. Гавазов

Ливърпул не иска да участва в Лига Европа

Ливърпул ще се откаже от участие в следващото издание на Лига Европа, независимо от възможността да получи визи за турнира заради високия рейтинг на мърсисайдския клуб по отношение на феърплея. Както е известно, всяка година УЕФА осигурява допълнителни места във втория по значимост клубен турнир на Стария континент на страните с най-добър рейтинг по отношение на феърплея.

В момента в класацията англичаните заемат четвърто място, но островитяните имат всички шансове да влязат в тройката. Ако това се случи, Англия ще получи още едно място в Лига Европа, което най-вероятно ще бъде дадено на Ливърпул, който пък по този показател е сред първите отбори във Висшата лига.

Мърсисайдци обаче не смятат да се възползват от подаръка. Причината е, че "червените" ще започнат своята кампания в европейския турнир от първия квалификационен кръг, т.е. през първата седмица на юли. Това изобщо не влиза в плановете на ръководството, което през втория месец на лятото е планирало турне в Индонезия и Австралия - например, всичките 90 000 билета а мача против Мелбърн Виктори на 24 юли вече са разпродадени.

 

  Сподели
116