Базел и Тотнъм решиха всичко с дузпи


И. Ангелов

Базел и Тотнъм решиха всичко с дузпи

След равенството 2:2 в Лондон дойде ред Базел да посрещне Тотнъм в преиграването от четвърт-финалната фаза между двата отбора. Днес след много драма резултатът отново бе 2:2, но в самия край Ян Фертонген се жертва и спря Щрелер като последен човек, и напусна терена, а Тотнъм бе принуден да се защитава в продълженията. След героична отбрана гостите се добраха до дузпи, където обаче Базел се оказа по-подготвен и спечели срещата.

В 23-ата минута Клинт Демпси вкара първото попадение днес. Той бе подпомогнат от ужасяващата грешка на високо-оценяваният централен бранител на домакините Драгович, който вместо да пресече подаването на Фертонген, изигра ситуацията по трагичен начин.

В 27-ата минута обаче изключително представящият се напоследък Мохамед Салах успя да се добере до изравнителен гол след асистенция на Щрелер.

През втората част домакините постигнаха пълен обрат когато в 49-ата минута Алекс Драгович се реабилитира за грешката си и вкара. Тотнъм обаче натисна съперника и в един момент домакините нямаха играч в противниковата половина. Това даде резултат за гостите и в 82-ата минута Клинт Демпси отново вкара и направи резултата 2:2.

В 91-ата минута Ян Фертонген бе изгонен и последваха нервни минути, като видяхме и меле, което се отрази в два жълти картона за Уокър и Щрелер.

В добавеното време Тотнъм отстъпи инициативата и с играч по-малко се подреди в отбрана, действайки много добре. Късметът също помогна, когато невероятен удар на Ел-Нени в 97-ата минута разтресе гредата на безпомощния Фридел. В 112-ата минута за домакините се появи и опитният Алекс Фрай, който записа 60-ото си появяване в европейските турнири. Неговите изяви донесоха опасности пред Тотнъм, но англичаните се добраха до дузпите, които преминаха така:

1. Шар застана зад топката първи и реализира за домакините - 1:0

2. Хъдълстоун се провали при първия опит на Тотнъм, ударът му бе спасен от Зомер - 1:0

3. Щрелар вкара за Базел - 2:0

4. Гилфи Сигурдсон не сбърка - 2:1

5. Фабиан Фрай отново даде два гола преднина на своите - 3:1

6. Емануел Адебайор се провали - 3:1

7. Марсело Диас реши всичко с нов гол - 4:1

 

  Сподели
168