Шиърър: Нюкасъл може да спечели Лига Европа


Н. Гавазов

Шиърър: Нюкасъл може да спечели Лига Европа

Легендата на Нюкасъл Юнайтед Алън Шиърър смята, че отборът на Алън Пардю има всички шансове да постигне успех в сегашното издание на Лига Европа. Както е известно, тази вечер "свраките" ще проведат в Лисабон първата си четвъртфинална среща от турнира против Бенфика. За Нюкасъл това ще бъде шанс да се приближи към трофей, който може да стане първи за клуба за последните 44 години.

Шиърър си припомни, как преди осем години с отбора на Нюкасъл е пътувал до Лисабон, където загуби от Спортинг, а три дни по-късно отборът от "Сейнт Джеймсис Парк" излетя от Купата на Англия. Алън определя този период като "най-лош" в кариерата си.

"Когато им се падна Бенфика, в мен нахлуха спомени. Но преди всичко си помислих, че им провървя, защото реваншът ще е на "Сейнт Джеймсис Парк". Това е огромно преимущество", заяви Шиърър.

"Нюкасъл има добри шансове. Всичко се вижда след януарските попълнения. Вече не съм обезпокоен от евентуално изпадане (Б.ред. от Висшата лига), за това се притеснявах до привличането на всички нови футболисти през януари. Отборът получи много качествено подсилване и с тях има шанс за трофей", добави Алън.

 

  Сподели
98