Анонс на първите срещи от 1/8-финалите на ЛЕ


Н. Гавазов

Анонс на първите срещи от 1/8-финалите на ЛЕ

Виктория Пилзен - Фенербахче
Стадион: "Доосан Арена", Пилзен
Дата: 07.03.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Джанлука Роки (Италия)

Виктория още дълго време ще се помни от почитателите на италианския футбол. Да победиш Наполи с общ резултат 5:0 не е шега работа. Разбира се, някои специалисти отдават това на борбата на „партенопеите" в Серия А, но плачевният резултат си остава. Сега Виктория ще трябва да се изправи срещу друг не по-малко опасен съперник - едва ли турския Фенербахче ще се отнесе пренебрежително към своя чешки опонент.

Съперник на гранда край Босфора беше БАТЕ, с който нещата не вървяха съвсем гладко. За два мача бяха вкарани само един гол - Кристиан Барони се отличи от „бялата точка". Освен това нека припомним, че по-голямата част от втория мач белорусите играха с човек по-малко заради изгонването на Баги, а Фенербахче не показа кой знае какво и мнението на анализаторите относно класирането на турците е разделено на две.

След загубата от Барселона с 0:4 миналата година, Виктория е без поражение на родна земя. За това време пилзенци изиграха 18 мача, в които допуснаха само един гол. В същото време трябва да отбележим и факта, че Фенербахче играе по-успешно навън, при това истанбулци не са допускали гол в последните си три мача! Друго любопитно е, че Виктория заедно с Интер е най-резултатният отбор в Лига Европа - 16 са попаденията на чехите, които са пропуснали и най-малко голове - само четири.

Точно сега не бива да си мислим, че Виктория е слаб отбор и се намира случайно тук. Предполага се, че двубоят ще е много равностоен, с малко по-затворена игра на гостуващия тим, който ако успее да вкара първи гол може така да затвори играта, че да спечели мача.

Прогноза за: Виктория - Фенербахче 1:0


Коефициенти от bet365:
Виктория Пилзен - 2.15
Равен - 3.50
Фенербахче - 3.70

Коефициенти от Offsidebet:
Виктория Пилзен - 2.05
Равен - 3.30
Фенербахче - 3.50

 

Базел - Зенит
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 07.03.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Даниеле Орсато (Италия)


Швейцарският Базел изненадващо се класира за този етап на турнира Лига Европа и сега ще трябва да се изправи срещу друг отбор от Източна Европа. Изненадващо, защото колективът на Мурат Якини изхвърли от състезанието украинския Днепър, който на един дъх премина през груповата фаза на Лига Европа, отстъпвайки само на италианския Наполи.

Битката между Зенит и Ливърпул на 1/16-финалите на втория по значимост турнир на Стария континент се получи една от най-напрегнатите на този стадии. Побеждавайки на свой терен с 2:0, руснаците загубиха с 1:3 на „Анфийлд" в мач, в който Ливърпул надигра съперника си и показа, че повече заслужава да играе на осминафиналите.

Швейцарският клуб е играл девет пъти с руски отбори и в четири мача е постигал победа, като два мача са завършвали наравно. Отборът се представя стабилно на „Санкт-Якоб Парк" и в последните си пет европейски двубоя тук, хората на Мурат Якин нямат поражение, при това допуснаха само един гол. От своя страна Зенит играе лошо като гост. В десет мача навън руснаците имат само една победа. Интересното е, че двата тима са единствените шампиони на страните си от всички осминафиналисти в турнира.

Очакванията са за по-активна игра на домакините, които вероятно ще се опитат от самото начало да установят превъзходството си в двубоя. Гостите със сигурност ще контраатакуват и ще се опитат да вкарат поне един гол.

Прогноза за: Базел - Зенит 1:0

Коефициенти от bet365:
Базел - 2.87
Равен - 3.50
Зенит - 2.55

Коефициенти от Offsidebet:
Базел - 2.75
Равен - 3.30
Зенит - 2.40

 

Бенфика - Бордо
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 07.03.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Алон Йефет (Израел)

На Бенфика много му върви в мачовете с отбори, чиято първа буква е ‘Б". След сблъсъка с Байер, сега португалците посрещат френския Бордо. Серията с немците се получи много оспорвана, но още в първия мач се видя, че за Бенфика Лига Европа има по-голямо значение, отколкото за леверкузенци. Във вътрешния шампионат най-популярния португалски клуб продължава спора с Порто за титлата - „орлите" са първи, с две точки пред „драконите", като и двата тима все още са без загуба.

Бордо от своя страна елиминира с лекота Динамо Киев, но отчитайки представянето на другия украински тим Днепър, може да кажем, че тези успехи са напълно закономерни срещу отбори, които все още са в подготовка за втората част на сезона. Френският тим обаче се намира в криза. Тя започна при загубата от Аячо в началото на февруари и продължи с фиаското на „Шабан Делма" срещу Лион. Загубите от Брест и Лил само допълниха трагичната картина и освен успеха срещу Динамо, Бордо няма с какво друго да се похвали през последния месец.

Статистиката на Бенфика срещу френските отбори е много добра, особено що се отнася до домакинствата. На родна земя лисабонци имат 11 мача и нито една загуба, при това победите са 7. Бордо от своя страна има 4 срещи срещу португалски отбори: две победи и две равенства според статистиката, което е добър резултат.

От казаното по-горе следва да си направим извода, че фаворит за спечелване на утрешния двубой е Бенфика. Мачът няма да бъде лесен за домакините, които ще се провалят, ако сметнат, че намиращият се в криза техен съперник сам ще се предаде. Предполага се, че треньорският щаб на „орлите" едва ли ще допусне подобно нещо, а и капризната португалска публика няма да търпи безобразна игра, така че вероятно Бенфика ще победи.

Прогноза за: Бенфика - Бордо 2:0


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.55
Равен - 4.20
Бордо - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 1.50
Равен - 3.75
Бордо - 6.75

 


Леванте - Рубин Казан
Стадион: "Суитат де Валенсия", Валенсия
Дата: 07.03.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Антони Гаутие (Франция)

Коефициенти от bet365:
Леванте - 2.37
Равен - 3.30
Рубин Казан - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Леванте - 2.25
Равен - 3.15
Рубин Казан - 3.15

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197