Борусия Мьонхенгладбах и Лацио със зрелищно реми (видео)


В. Мухарски

Борусия Мьонхенгладбах и Лацио със зрелищно реми (видео)

С човек по-малко Лацио измъкна равенство 3:3 като гост на Борусия Мьонхенгладбах в първи 1/16-финал на Лига Европа. Двубоят бе много интересен и предложи три дузпи и голове в края. Домакините поведоха в 20-ата минута, след като Херман бе подсечен в пеналта и реферът посочи бялата точка, а Щранцъл застана зад топката и не сбърка - 1:0.

Римските "орли" стигнаха до добро положение в края на първата част, когато Флокари стреля с глава, но вратарят на немците паси. Лацио все пак успя да изравни в 57-ата минута, когато Кандрева центрира, а Флокари бе оставен непокрит в пеналта и успя да засече кълбото в мрежата за 1:1. Седем минути по-късно  Лулич центрира към резервата Козак, който подложи крак и отклони топката във вратата, като по този начин даде аванс на Лацио - 1:2.

Малко по-късно реферът даде втора дузпа за домакините, а освен това Диас получи втори жълт картон и остави гостите с десет души. Щранцъл изпълни наказателния удар, но този път Маркети спаси. В 83-ата арбитърът видя трета дузпа за тимът от Германия. Маркс бе точен за 2:2. Минути по-късно Аранго бе точен от пряк свободен удар и даде аванс на Борусия - 3:2. В добавеното време на мача Козак остана непокрит, след центриране, и с глава изравни за крайното 3:3.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128