Роджърс хвърля срещу Зенит най-доброто, с което разполага


Н. Гавазов

Роджърс хвърля срещу Зенит най-доброто, с което разполага

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели очакванията си за първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа против Зенит. Както е известно, утре вечер от 19:00 часа българско време двата тима ще се изправят един срещу друг в един от най-интересните двубои от този етап на състезанието. Наставникът на мърсисайдци обеща, че ще заложи на най-синия си състав.

„Зенит е много силен отбор, в който играят класни футболисти. Но ние ще приложи максимални усилия, за да продължим по-напред. Най-важното утре вечер ще е не физическото състояние, а бойният дух на футболистите. Кой ще започне мача - за това ще мисля утре. Направихме много, за да достигнем до този етап на състезанието, Ливърпул иска добре да се представи в Лига Европа. Утре ще изляза с най-силния си състав, с който разполагам", заяви Роджърс.

- Какъв резултат ви устройва в първия мач?

- Ще направим всичко възможно да играем успешно в Петербург. Така или иначе съдбата на сблъсъка ще се реши в реванша.

- Играли ли сте по-рано със Зенит? Безпокои ли ви проблема с расизма в Петербург?

- Ние със Зенит никога преди не сме се срещали. Що се отнася до расизма, то... Какво, пък, ще се борим така, както се получи.

- Защо Ливърпул толкова активно коментира темата с расизма? Средство за психологически натиск върху противника ли е? Ние не обвиняваме Ливърпул в русофобство на основание на това, че в отбор ви няма руснаци?

- Ние сме футболен клуб. Въпросът с расизма е социален, а не спортен. През последните 20 години направихме много, за да решим този проблем, но все пак той съществува.

- Може ли да сравните Анжи, с когото се срещахте на груповата фаза, със Зенит?

- Двата отбора през последните години добре поработиха върху повишаване нивото на играта си. Зенит и Анжи показват агресивен футбол и с тях е интересно да се играе.

- Защо Ливърпул се отказа от тренировката на „Петровски?

- Преценихме, че теренът е тежък за тренировъчна работа. Впрочем, когато излетяхме сутринта от Англия, времето в Ливърпул беше по-лошо от това тук.

 

  Сподели
82