УЕФА вдига имиджа на Лига Европа със заучени фрази


Н. Гавазов

УЕФА вдига имиджа на Лига Европа със заучени фрази

УЕФА се обърна към своите клубове, играчи и треньори с молба да съдействат за подобряване имиджа на Лига Европа. Както е известно, вторият по значимост клубен турнир на Стария континент остава в дълбока сянка на Шампионската лига и представителите на Англия, Италия и други страни предпочитат да го игнорират, хвърляйки основните си сили във вътрешните първенства.

Причината за тази ситуация е малкия награден фонд на Лига Европа, както и малките доходи от продажбата на телевизионни права.

УЕФА сериозно е обезпокоена от развитието на ситуацията и тази седмица изпрати на всички участници във втория по значимост европейски клубен турнир инструкция, чрез която се цели вдигане имиджа на Лига Европа.

„В началото на всяка пресконференция прес-секретарите на клубовете са длъжни да използват определени словосъчетания. Освен това, тези фрази могат да се използват и треньори и футболисти", се казва в инструкциите.

Ето част от списъка на тези фрази:

Лига Европа е престижен турнир; той осигурява възможност на клубовете, феновете и играчите предизвикателството да се конкурират за елитния трофей".

„Лига Европа има богато наследство, предоставило някои от най-запомнящите се моменти и символи на европейския футбол през последните години".

„Най-важното качество на Лига Европа е, че е драматичен турнир".

 

  Сподели
103