Твенте измъкна равенство от Хелзингборг, Хановер обърна Леванте


В. Мухарски

Твенте измъкна равенство от Хелзингборг, Хановер обърна Леванте

Твенте успя да се добере до 2:2 като гост на Хелзингборг в среща от Група “L” на турнира Лига Европа. Тимът от Холандия губеше с 0:2 на почивката, но в крайна сметка успя да спечели точка от тази среща. Николай Михайлов изигра пълни 90 минути за Твенте, но има основна вина за втория гол на домакините.

Сръбският нападател Никола Джурджич изведе шведите напред в резултата, а две минути преди почивката Джурджич отново реализира след асистенция на Акам и лошо излизане на Михайлов. Резервата Расмус Бенгстон намали на 2:1 в 74-ата минута, а  две минути преди края Дъглас реализира за 2:2 и донесе точка на Твенте.

В другия мач от групата Хановер 96 направи пълен обрат срещу Леванте и спечели с 2:1. Победата е първа за немския тим в групата и тя дори бе постигната с човек по-малко на терена. След 9 минути Карим Хаги направи дузпа и бе изгонен от терена. Мичел вкара от бялата точка - 1:0. В 21-ата минута Хановер също получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Шабош Хущи. В началото на втората част Конан вкара победния гол за своя тим и донесе успеха.

  Сподели
80