Вилаш-Боаш: Трябва да се отнасяме с повече уважение към Лига Европа


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Трябва да се отнасяме с повече уважение към Лига Европа

Мениджърът на Тотнъм Андре Вилаш Боаш заяви, вторият по значимост европейски клубен турнир заслужава повече уважение, тъй като той може да се окаже първата стъпка към славата в Шампионската лига. Както е известно, преди време бившият наставник на „шпорите" Хари Реднап определи Лига Европа като един вида наказание за английските отбори, чиято програма и без това е запълнена достатъчно. Думите на Реднап бяха подплатени и със съставите, които използваше в мачовете на тима от турнира, но неговият наследник не споделя идеите на своя предшественик.

"Този турнир е на почит в другите страни, но не и в Англия и аз не разбирам подобно отношение. Освен това аз не съм в позицията да критикувам подхода на другите мениджъри към този турнир, но защо не попитате нашия треньор на вратарите Тони Паркис за времето, когато е спечелил Купата на УЕФА Тотнъм през 1984 г. Когато по-късно английските отбори бяха извадени от участие в европейските клубни турнири, амбицията на всеки един от тях бе да играе именно в турнирите", заяви Вилаш Боаш преди мача от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа с Панатинайкос тази вечер.

„Уважавам тази надпревара. Определено на нея се гледа като на наказание в Англия, но това е турнир с традиции. Толкова много велики футболисти са го печелили. Припомнете си само имената на Рей Клемънс, Кевин Кийган, Тони Паркис, а списъкът продължава още и още. Можете да съберете цял отбор от най-добрите английски играчи, които са побеждавали в състезанието. В Тотнъм гледаме на този турнир като на обучение за бъдещето. Определено вярвам, че в другите страни не се отнасят така пренебрежително към него, както е в Англия", каза още наставникът на „шпорите".

 

  Сподели
74