Ливърпул ще регистира трети пореден успех


П. Пенков

Ливърпул ще регистира трети пореден успех

Ливърпул приема Удинезе в четвъртък от 22:05 часа в среща от втория кръг от груповата фаза на турнира Лига Европа. Мърсисайдци за момента оглавяват класирането в група А, след като в първия кръг постигнаха не лесна победа при гостуването си на Йънг Бойс с резултат 5:3 в полза на червените. В момента съставът на Брендън Роджърс се намирав серия от две поредни победи. Първата от тях бе в Купата на Лигата, където отбора продължи участието си напред, след като елиминира Уест Бромич Албиън с 2:1, а другата победа беше през уикенда, която беше първа за Ливърпул във Висшата лига от началото на сезона. Тогава червените победиха Норич Сити като гости с убедителното 5:2.

Съставът на Удинезе успя да спечели само точка в пилотния кръг от надпреварата, след като регистрира равенство 1:1 у дома срещу руския Анжи Махачкала. След този мач италианския тим изигра три срещи от Серия, в които успя да спечели общо 5 точки, като по този начин съставът на Франческо Гуидолин се изкачи до 15-та позиция във временното класиране с актив от 6 точки, което е значителен успех след слабия старт на сезона за Удинезе.

Брендън Роджърс вероятно ще даде почивка на някой от големи имена в състава, като ще даде шанс на по-младите, които показаха, че имат с какво да допринесат. Контузени са Мартин Кели, Лукаш Лейва, Джон Фланагън и Джо Коул. Фабио Борини вероятно ще започне като титуляр, което ще важи и за Карагър, Даунинг и Хендерсън.

Луис Муриел със сигурност пропуска срещата с Ливърпул за Удинезе, докато състоянието на Маурсио Домици остава под въпрос, след като централния бранител получи контузия през уикенда. Антонио Ди Нателе и Баща трябва да започнат като титуляри, след като не взеха участие срещу Дженоа.

Прогноза: Ливърпул - Удинезе 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188