Левски ще вземе важна преднина преди реванша в Сараево


В. Мухарски

Левски ще вземе важна преднина преди реванша в Сараево

Левски - Сараево
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 19.07.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Бруно Дуарте Пайшао (Португалия)

Левски приема Сараево на своя стадион "Георги Аспарухов" в първия си мач от турнира Лига Европа. Босненският тим елиминира малтийския Хибърниънс с общ резултат от двата мача 9:6 в предния кръг на турнира.

Две дилеми има пред наставника на българите Илиан Илиев. Треньорът все още не е сигурен кой да играе отляво на атаката. В Линдабрун като титуляр започваше Симеон Райков, но пловдивчанинът не успя напълно да спечели доверието на треньорския щаб. Останалите алтернативи са Христо Йовов, който вече е загубил от бързината си, и Агиеманг Опоку. Последният също бе пробван на този пост, но самият той обяви на ръководството, че винаги е играл като нападател и тази позиция му е непозната.

Другата въпросителна е кой да играе като опорен халф точно до Владимир Гаджев. Най-вероятно Роман Прохазка ще започне на тази позиция, а Станислав Ангелов-Пелето ще е в центъра на защитата с Ромен Ели. На върха на атаката колебания няма, където със сигурност ще започне Базил де Карвальо. Новият стрелец на "сините" Жоао Силва ще седне на пейката. Очаква се перлата в лятната селекция на Левски, който бе купен от Евертън, да се появи в игра след почивката.

Треньорът на Левски Илиан Илиев изрази увереност, че отборът е готов за първия мач в Лига Европа. Специалистът все пак заяви, че "сините" трябва да са много внимателни, за да не получат гол на „Герена”. "Готови сме за Сараево. Нормално е за първи мач все още да има някои неизвестности, но все пак се надявам, че доста фенове ще дойдат да ни подкрепят. Така тези пропуски, които имаме, няма да си проличат. Трябва да сме внимателни в срещата, защото, ако ни отбележат гол на наш терен, това може да утежни много ситуацията, а и в последните години всички  знаем какво е представянето ни в турнирите", заяви Илиев.

"Гледах единия мач на Сараево. Направи ми впечатление, че имат няколко качествени футболисти. Дано да не покажат таланта си срещу нас. Едва ли ще заложа на Жоао Силва като титуляр, след като няма изигран мач с отбора”, добави още Илиев.

Голмайсторът на ФК Сараево Емир Хаджич се закани да се разпише срещу Левски в маовете от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. Той вкара 3 гола на Хибърниънс и в двата мача и сега е хвърлил око и на "сините" от София. „Ще затвърдя впечатленията от добрата си игра и срещу Левски. Не е лошо да имаш повече попадения от двубоите, в които си играл. Щастлив съм, че отстранихме Хибърниънс, но смея обаче да твърдя, че не изпълнихме изискванията на треньора на реванша, когато се стигна до равенство. Предпочитам да бяхме спечелили, вместо да съм вкарал две попадения", каза Хаджич пред официалния сайт на босненците.
Помощник-тренъорът на Сараево Есад Селимович добави, че съставът трябва да подобри значително играта си в защита. „Правим доста грешки в халфовата линия и отбраната. Трябва да сме доволни единствено от играта си в предни позиции. Най-голямата ни грешка е, че не пресираме достатъчно съперника. Трябва да подобрим това за мача с Левски", посочи той.
 
Очаква се на стадион "Георги Аспарухов" да има поне 10 000 зрители. Интересът към тази среща е доста сериозен, като феновете образуваха опашка пред касите веднага след като бяха пуснати в продажба билетите за мача.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
01 юли Левски - Металург Донецк 2:0 (Приятелска среща)
05 юли Левски - Черноморец Одеса 0:2 (Приятелска среща)
07 юли Левски - Гьор 2:1 (Приятелска среща)
10 юли Левски - Соленау 3:3 (Приятелска среща)
10 юли Левски - Пандури 1:0 (Приятелска среща)
 
Сараево:
 
12 май Сараево - Железничар 2:2 (Висша лига)
20 май Звиезда - Сараево 2:0 (Висша лига)
23 май Сараево - Борац Баня Лука 2:2 (Висша лига)
05 юли Сараево - Хибърниънс 5:2 (Лига Европа)
12 юли Хибърниънс - Сараево 4:4 (Лига Европа)

Досегашни срещи:
 
Левски - Сараево
 
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.45
Равен - 3.75
Сараево - 6.75
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.50
Равен - 3.75
Сараево - 5.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153