ЦСКА няма да се задави с Мура


В. Мухарски

ЦСКА няма да се задави с Мура

Мура - ЦСКА
Стадион: "Спортни парк", Лендава
Дата: 19.07.2012г.
Час: 21:00
Съдия: Лий Пробърт (Англия)

Родният вицешампион ЦСКА започва участието си в Лига Европа срещу словенския Мура. Първият двубой е от 21.00 часа българско време в Словения. За да се изправи срещу "армейците", Мура отстраниха ФК Баку след победа с 2:0 като домакин и равенство като гост.

Лошата новина за наставника на "червените" Стойчо Младенов е, че няма да може да разчита на Жуниор Мораеш и Мишел Платини. Първият остана в София и се очаква до часове да премине в украинския Металург Донецк. Считаният за негов заместник Мишел Платини също остана в София, тъй като не беше картотекиран. Така ЦСКА замина само с двама централни нападатели в лицето на Килиан Шеридън и Станко Йовчев. По всяка вероятност Младенов ще заложи на ирландеца, който се завърна в отбора след като бе даден под наем в шотландския Сейнт Джонстън. Компания на Шеридън в атаката на отбора ще правят Анисе, Присо и Христо Янев.

"С добро настроение заминаваме. Оптимисти сме, надяваме се да постигнем един добър резултат. Има и реванш, но ЦСКА винаги играе за победа. Аз мисля, че ще си свършим работата. Не съм от този тип хора, дето казват пред медиите кой ще играе и после си сменя мнението. Ще видим преди мача кои ще са титуляри. Може да има промени от представянето на отбора. Мораеш остава в София, това е. Друго не мога да ви кажа. Не знам за продажби и покупки, тези въпроси не към мен. Знаете какво е Мораеш за ЦСКА. Идеята бе двамата с Платини да направят един добър тандем. По всичко личи, че Мораеш няма да бъде част от нас вече. С липсата на двамата ще имам по-малко варианти в атаката на отбора. Разполагам и с други играчи, смятам че ще се справим. Райс М'Боли все още не се е върнал в отбора", каза Младенов.

"Важно е да се тръгне с положителен резултат. Запознати сме с отбора на Мура. Имахме възможност да пратим хора, които да наблюдават и двата мача от предишния кръг на Лига Европа. Вчера запознахме футболистите със силните и слабите страни на Мура. Подготвени сме за този мач", завърши специалистът.

Шок за феновете на ЦСКА е, че желаещите да пътуват до Словения са поне 1000, но стадионът в Леванка е с капацитет 2000. От словенския клуб направиха жест към "червените", непускайки в продажба пропуски за цялата една централна трибуна, която има капацитет 760 места, като чакаха отговор от "Българка армия" за точния брой фенове, които ще подкрепят вицешампионите. Оказа се, че едва 105 билета са били заявени от "Титан", което е обидно малко на фона на интереса на цесекарите както от цяла България, така и от страните, които граничат със Словения като Австрия и Италия например. Феновете на българския тим пък ще бъдат настанени в най-крания десен блок на непокритата трибуна.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Мура:
 
20 май Мура - Целие 3:0 (Лига 1)
24 юни Мура - Баку 0:4 (Приятелска среща)
05 юли Баку - Мура 0:0 (Лига Европа)
12 юли Мура - Баку 2:0 (Лига Европа)
15 юли Мура - Рудар 1:1 (Лига 1)
 
ЦСКА:
 
01 юли ЦСКА - Сепахан 3:0 (Приятелска среща)
04 юли ЦСКА - Волга 1:2 (Приятелска среща)
07 юли ЦСКА - Виторул Костанца 1:2 (Приятелска среща)
10 юли ЦСКА - Карабюкспор 1:0 (Приятелска среща)
14 юли ЦСКА - Дрита 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:
 
Мура - ЦСКА
 
НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Мура - 3.75
Равен - 3.40
ЦСКА - 1.80
 
Коефициенти от Offsidebet:
Мура - 4.50
Равен - 3.35
ЦСКА - 1.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
147