Купата на УЕФА ще поеме към Украйна


.

Купата на УЕФА ще поеме към Украйна

В сряда вечер на “Шюкрю Сарачоолу” в Истанбул ще стане ясен носителят на Купата на УЕФА. Съперници във финала в последното издание на този турнир преди да бъде преименуван на Лига Европа са тимовете на Шахтьор Донецк и Вердер Бремен.

Украинците достигнаха до решителния сблъсък след бляскави победи. Те започнаха евроучастието си от третия предварителен кръг на Шампионската лига, където отстраниха Динамо Загреб. В група с Барселона, Базел и Спортинг Лисабон останаха трети.  През пролетта започна наказателната им акция в УЕФА, където биха Тотнъм, ЦСКА Москва, Олимпик Марсилия и сънародниците си от Динамо Киев.

В украинското първенство Шахтьор също е в страхотна форма. В последните си 10 мача тимът има само една загуба и цели 9 победи. Въпреки това изостава значително от Динамо, който също се справя прекрасно, но започна без грешка шампионата. Единственият проблем пред Мирча Луческо преди финала е наказанието на Томас Хубшман.

Вердер ще се надява да стане първият немски тим с титла в Европа от 8 години. Тогава Байерн триумфира с Шампионската лига. “Бременските музиканти” стигнаха финала също участвайки в Шампионската лига. В групата им бяха Интер, Панатинайкос и Анортозис. Пътят им в УЕФА също бе впечатляващ – Милан, Сент Етиен, Удинезе и Хамбургер. Всички тези съперници бяха изхвърлени с доста драматична развръзка в мачовете.

Иначе тимът на Томас Шааф не може да се похвали с много успешен сезон в Бундеслигата. След неубедителни игри Вердер е 10-ти кръг преди края. “Зелените” обаче стигнаха финала за Купата на Германия, който е на 30 май срещу Байер Леверкузен.  Проблемите около немския тим са доста. Звездите Диего и Уго Алмейда са наказани. Пер Мертезакер е контузен. Франк Бауман е под въпрос.

С оглед на тази информация безспорно фаворит в двубоя става украинският тим. Шахтьор осъзнава историческия шанс, пред който е изправен. Диего е изключително важна фигура за Вердер и те стигнаха до този етап главно благодарение на неговия гений. Наистина е жалко, че няма да го видим във финала. Но и така немците няма да се дадат без съпротива. Те вече доказаха, че могат да обърнат всеки мач. Продълженията също не са изключени.

Вероятни състави:

Шахтьор: Пиятов, Сърна, Кушер, Чигрински, Рац, Гай, Дулджай, Ислисньо, Жадсон, Фернандиньо, Луис Адриано

Вердер: Вийзе, Фритц, Прьодл, налдо, Бениш, Фрингс, Бауман, Ниймайер, Йозил, Писаро, Розенбер

Последни 5 мача:


Шахтьор: ППППП
Вердер: ЗППЗП

Прогноза: Шахтьор – Вердер 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134