Евродербито на Украйна ще изпрати Динамо на финал


.

Евродербито на Украйна ще изпрати Динамо на финал

В мач от полуфиналите на тазгодишната надпревара за Купата на Уефа се изправят отборите на Шахтьор Донецк и Динамо Киев. Срещата е с начален час 19:30, а резултата от първият мач е 1:1.

Шахтьор влиза в мача с по-добра форма и представяне през този сезон. Тимът от Донецк води с 12 точки пред Динамо в местното първенство.
В последните си четири домакинства, Шахтьор не са допуснали гол в турнира.

Според капитана на Шахтьор Дарио Сърна, сега напрежението е в Динамо, защото неговия отбор си е свършил работата и сега тежеста ще е на раменете на противниците му.

Този сезон е доста разочароващ за Киевския гранд, който имаше големи амбиции, но твърде рано се прости с шансовете си за спечелване на лигата на Украйна, като само добри изяви на някои играчи в турнира за Купата на УЕФА докараха киевци до тази напреднала фаза.

Най-добрата новина за треньора на гостите Юри Семин е, че статистиката сочи, че от 1992 година, Динамо има 15 победи срещу 8 загуби в срещи с Шахтьор. Всичко ще стане ясно от играта на Артем Милевски и Александър Алиев, защото ако играят лошо, няма кой друг да поведе отбора към Истанбул.

В Шахтьор няма проблеми с контузени играчи, но за втория мач ще отсътва защитникът Александър Кушер, който е наказан. Очаква се като титуляр да започне Вилям по фланга.

Гостите от Киев също нямат кадрови проблеми и няма да могат да разчитат единствено на Тараш Микалич. Добрите новини са, че Артем Милевски се завръща след контузия.

Най-опасни играчи се очакват да бъдат Фернандиньо за Шахтьор и Исмаил Бангура за Динамо Киев.

Последни 5 мача:

Шахтьор: ПППРП

Динамо Киев: ПЗПРП

Вероятни състави:

Шахтьор: Пятов, Сърна, Чигрински, Исченко, Рат, Дулджац, Хубчман, Вилям, Жадсон, Фернандиньо, Луис Адриано

Динамо Киев: Богуш, Бетао, Саблич, Юсуф, Кадури, Вукойевич, Кореа, Алиев, Милевски, Нинкович, Бангура

Прогноза: 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
101