Приказката на Вердер ще свърши на полуфиналите


.

Приказката на Вердер ще свърши на полуфиналите

Отборите на Хамбургер и Вердер се изправят във втория си мач от полуфиналите за Купата на УЕФА в четвъртък от 21:45 на “Нордбанк Арена”. Преди седмица на “Везерщадион” голът на Пьотър Троховски осигури крехката преднина за Хамбургер.

През този сезон тимът на Хамбургер се представя феноменално, като дори в един момент имаше шанс да спечели три трофея, но за сега най-реалната цел изглежда Купата на УЕФА.

Хамбургер са печелили в миналото този трофей три пъти през 1977, 1982 и 1983 година. Преди началото на мача, спортно-техническият директор на отбора Дийтмар Биесрсдофер сподели за журналисти, че Купата на УЕФА е приоритет, а шампионатът остава на заден план.

Интересен факт около треньора на отбора Мартин Йол е, че ако спечели трофея, това ще бъде едва неговия втори в краиерата му като треньор, след като спечели Купата на Холандия с Рода преди години.

Двата отбора се представят добре в Бундеслигата и имаха шансове за титла, но с такива остана само Хамбургер, макар и на пет точки зад лидера Волфсбург. При лоши стечения на обстоятелствата могат да пропуснат за първи път от години квалификацийте за Шампионската Лига.

Очаква се, хърватският халф на Хамбургер Младен Петрич да се завръне след лека контузия. Петрич има 20 гола този сезон и се очаква да си партнира със сънародника си Ивица Олич в нападението, където ще липсва Хосе Гереро, който е наказан. Твърдо аут от сметките на Йол е защитника Аксел Силва.

При Вердер Бремен се очаква да се завърнат Диего и Месут Йоцил, които пропуснаха последният мач в първенството при загубата на “бременските музиканти” от Кьолн с 0:1. Нападателя Хуго Алмейда ще пропусне срещата заради грип, а Петрик Пасанен изпитва болки и също е няма да вземе участие.

Очаква се най-голямата заплаха за вратата на Вердер да дойде от Ивица Олич, който най-вероятно след края на сезона ще премине в Байерн.

От състава на Вердер се предполага, че това ще бъде Диего, който буквално носи отбора на раменете си и може би прави последен, но много силен сезон с бяло-зелената фланелка.

Последни 5 мача:

Хамбургер: ПРЗПР

Вердер: ЗРПЗЗ

Вероятни състави:

Хамбургер : Рост, Демел, Аого, Маттайсен, Гравгаард, Алекс Силва, Яролим, Янсен, Троховски, Петрич, Олич

Вердер : Вийзе, Фриц, Налдо, Мертезакер, Бьонич, Фрингс, Тзиолис, Йоцил, Диего, Пизаро, Розенберг

Прогноза: 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
99