Вердер ще направи първата крачка към финала на УЕФА


.

Вердер ще направи първата крачка към финала на УЕФА

Отборите на Вердер Бремен и Хамбургер се изправят един срещу друг на “Везерщадион” в първи полуфинал в турнира за Купата на УЕФА. За последно те се срещнаха преди седмица в полуфинал за Купата на Германия, където дузпи пратиха Вердер на финала. Залогът сега е много по-голям и настройката ще е различна.

Вердер прави доста слаб сезон що се отнася до представянето на “бременските музиканти” в Бундеслигата. Тимът е едва 10-ти с 39 точки и като цяло е приключил сезона. В УЕФА обаче момчетата на Томас Шааф са далеч по-убедителни и вече повалиха тежки съперници като Милан, Сент Етиен и Удинезе. В турнира Вердер дойде, след като отпадна от Шампионската лига. В последния си мач в Бундеслигата “зелените” победиха Бохум с 3:2.

Хамбургер от своя страна е далеч по-убедителен в Германия. Тимът на Мартин Йол не се е отказал от титлата, като за момента е 5-ти, но само на 3 точки от лидера Волфсбург. В последния си мач Хамбургер загуби с 0:2 от Борусия Дортмунд. Тимът имаше дълъг път до този етап на УЕФА Къп. Хамбургер започна в първия кръг с успех над Унирея, след това бе в група с Аякс, Астън Вила, Жилина и Славия Прага, а в директните елиминации се справи с НЕК, Галатсарай и Манчестър Сити.

Франк Бауман е единственият играч с проблеми в лагера на Вердер. Той е под въпрос, но по-скоро ще участва в мача. Мартин Йол има повече грижи. Младен Петрич се контузи в мача между двата тима за Купата на Германия. Марсел Янсен пък е с контузия на ребрата, но по-скоро ще играе.

Вердер взе психологическо предимство в Северняшкото дерби с победата си за Купата. Освен това домакините ще са по-концентрирани за успех в УЕФА, докато Хамбургер ще се опита да стане шампион на Германия. Смятаме, че Вердер ще е немският представител на финала в Истанбул, а първата крачка натам ще бъде направена на “Везерщадион”.

Вероятни състави:

Вердер: Вийзе, Фритц, Мертезакер, Налдо, Тошич, Фрингс, Циолис, Бауман, Диего, Алмейда, Писаро

Хамбургер: Рьост, Демел, Гравгаард, Матийсен, Йенсен, Яролим, Аого, Питройпа, Гереро, Троховски, Олич

Последни 5 мача:

Вердер: ПРЗРР
Хамбургер: ЗРПЗЗ

Прогноза – 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
63