Атлетик - Спортинг Лисабон: Дуелът между лъвовете продължава


Н. Гавазов

Атлетик - Спортинг Лисабон: Дуелът между лъвовете продължава

Атлетик Билбао - Спортинг Лисабон
Стадион: "Сан Мамес", Билбао
Дата: 26.04.2012г.
Час: 22:05
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Атлетик Билбао посреща Спортинг Лисабон в среща-реванш от полуфиналите на Лига Европа - дуелът между двата "лъвски" отбора продължава!. В първият мач между двата тима испанците поведоха малко след почивката с попадение на Ауртенече, но баските не успяха да запазят преднината си и допуснаха два късни гола, с което интригата в двубоя остана. Всъщност, поражението в португалската столица е едва второ от последните девет мача на Атлетик. През уикенда хората на Биелса гостуваха на Расин Сантандер и постигнаха минимален успех благодарение на единственото попадение на Тохуеро в началото на мача. В класирането на Примера дивисион Атлетик е шести на четири точки от четвъртия Малага.

Спортинг надигра напълно своя противник в първия мач, при това, показвайки характер след като губеше в резултата и по този начин продължиха да поддържат един впечатляващ рекорд у дома си - „лъвовете" спечелиха 20 от последните си 22 домакински мача, но представянето на португалците навън е противоречиво, защото те загубиха 8 от 15 срещи. През уикенда Спортинг гостува на Насионал и двата тима проведоха един вълнуващ сблъсък - „лъвовете" с два гола в началото на първото полувреме, домакините успяха да изравнят, но Волвсвинкел от дузпа донесе победа за гостите.

Контузените Курпеги, Кастильо, Оцио и Первес, както и наказания Маркос няма да могат да помогнат на Атлетик в сблъсъка тази вечер. Хави Мартинес се завърна от наказание и вероятно ще намери място в стартовия състав - в защитата или центъра на терена, като това ще бъде личен избор на Биелса. Вероятно Микел Хосе ще замени в защита Маркос. Токуеро ще играе зад единствения нападател Йоренте.

Гостите са без контузените Ринаудо и Родригес. Еллиас няма право да играе за Атлетик в Лига Европа. Спортинг ще излезе с трима нападатели, подпомагани от двама атакуващи полузащитници и един опорен в лицето на Шаарс. Перейра и Инсуа ще заемат места по фланговете на защитата, вероятно десният бек отново ще изпълнява повече атакуващи функции, което ще позволи на Фернандес да се включва по-често в атаките на своите.

Един срещу друг застават два тима със сходен стил на игра. Ако Атлетик играе с пълния си потенциал, баските са достатъчно добри да спечелят мача, както го правеха през целия сезон. Но нека не пренебрегваме Спортинг, който е освободен от напрежението да търси класиране във вътрешното първенство и може да даде всичките си сили в този двубой. Португалците са опасни по крилата и оттам могат да дойдат проблемите за баските, но пък силата на хората на Биелса е в тяхната средна линия и вероятно още в самото начало испанците ще се опитат да укротят своя съперник в тази част на терена. Двубой, който може би домакините ще спечелят. С какъв резултат, това вече е трудно да предвидим, но може да бъдем сигурни, че ще станем свидетели на повече от два гола в този мач, което напълно подхожда за два "лъвски" отбора.


Последни 5 изиграни срещи:

Атлетик Билбао:

08 април Атлетик Билбао - Севиля 1:0 (Примера)
11 април Гранада - Атлетик Билбао 2:2 (Примера)
15 април Атлетик Билбао - Майорка 1:0 (Примера)
19 април Спортинг Лисабон - Атлетик Билбао 2:1 (Лига Европа)
22 април Расинг Сантандер - Атлетик Билбао 0:1 (Примера)

Спортинг Лисабон:

01 април Униао Лейрия - Спортинг Лисабон 0:1 (Суперлига)
05 април Металист Харков - Спортинг Лисабон 1:1 (Лига Европа)
09 април Спортинг Лисабон - Бенфика 1:0 (Суперлига)
19 април Спортинг Лисабон - Атлетик Билбао 2:1 (Лига Европа)
22 април Насионал - Спортинг Лисабон 2:3 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Атлетик Билбао - Спортинг Лисабон

3 срещи
1 победа за Атлетик Билбао
0 равенства
2 победи за Спортинг Лисабон
Голова Разлика: 6:3 за Спортинг Лисабон


Коефициенти от bet365:
Атлетик Билбао - 1.53
Равен - 4.00
Спортинг Лисабон - 6.00

Коефициенти от Offsidebet:
Атлетик Билбао - 1.55
Равен - 4.00
Спортинг Лисабон - 5.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
73