Анонс на 1/4-финалните срещи-реванш в Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на  1/4-финалните срещи-реванш в Лига Европа

Атлетик Билбао - Шалке 04

Атлетик определено се превърна в хит на сезона, след като по-рано отстрани не кой да е, а Манчестър Юнайтед, а в първата четвъртфинална от Лига Европа срещу Шалке хората на Биелса вкараха четири гола на чужд терен, което е огромна крачка за класиране на полуфиналите.

Шалке трябва да извърши истински подвиг, ако иска да продължи напред - „миньорите" ще трябва да отбележат поне три гола в Испания, но ако допуснат един, тогава попаденията трябва да станат четири - трудна задача, имайки предвид фактора домакинство, а също така и спокойствието в редовете на баските - хората на Биелса няма за къде да бързат.

Гурпеки от домакините е контузен, а Итураспе е наказан. Под съмнение е участието на Мартинес. Оскар де Маркос често заместваше един или друг играч в опорната зона, така че вероятно той отново ще играе там. Йоренте ще започне като тиуляр, след като си почина цял час срещу Барселона през миналия уикенд. Схема на игра 4-2-3-1.

Гостите са без Унерстал, Хьоведес, Метцелдер и Фьорман, които са контузени. Не е ясно стражът Хилдебранд дали ще играе, но ако това не стане, наставникът на тима ще трябва да използва четвъртия си страж Шобер. Верятно Стивънс ще заложи на атакуващ състав и схема 4-2-3-1, която лесно ще преминава в 4-3-3.

Едва ли опитен специалист като Биелса ще позволи да бъде разрушено постигнатото преди седмица. Трудно ще бъде спрян Шалке 04 да вкара гол, поради това домакините също ще трябва да вкарат.

Прогноза за: Атлетик Билбао - Шалке 04 2:2

 

Валенсия - АЗ Алкмар

По всичко изглежда, че АЗ ще се бори до последно за да се класира за полуфиналите в турнира. Резултатът в първия мач показа, че Валенсия притежава по-голям потенциал, който ще трябва да използва на „Местая". За Алкмар се оказаха ключови последните минути на първото полувреме, когато Холман успя да реализира. Гостите хвърлиха всички сили напред и чрез Топал успяха да изравнят, но този резултат не удовлетворяваше домакините и 11 минути преди края Мартенс донесе победата на своите.

Интересното е, че до този мач Валенсия все още нямаше загуба от холандски отбор и поради това, мачът на Ниската земя е исторически.

Помните ли, в какъв състав започнах плейофите в Лига Европа? Говореше се за Аякс, двата отбора от Манчестър. Но къде са те сега? Единствено Валенсия остана от големите отбори, който е заинтересован от спечелването на втория по значимост европейски клубен турнир.

Представянето на „прилепите" в Примера дивисион не е добро и вероятно в следващите два кръга ще се реши съдбата на Унай Емери. Дали обаче присъдата няма да зависи и от утрешния мач на испанския тим - ако отбора се класира за полуфиналите решението за уволнението на наставника да бъде взето по-късно?

Прогноза за: Валенсия - АЗ Алкмар 2:0

 

Хановер 96 - Атлетико Мадрид

В поредното немско-испанско противопоставяне имаме един опитен европейски боец и един амбициозен представител на германския футбол. В Мадрид очакванията към домакините бяха, че ще запишат по-голям успех, но те постигнаха скромна победа с 2:1, като при това рискът от равенство беше много голям. На ранния гол на Фалкао гостите отвърнаха с попадение на Диуф, а минута преди края на редовното време Салвио донесе успеха на „дюшекчиите". Именно този резултат внася интрига в двубоя, защото Атлетико е напълно непредсказуем при гостуванията си - испанците спечелиха категорично в Истанбул срещу Бешикташ, но загубиха от аутсайдера Реал Сарагоса и в последните си пет гостувания в Примера спечелиха само три точки.

Хановер 96 е най-неопитният немски отбор и не може да се похвали с постиженията на Атлетико - „червените" имат всичко на всичко четири европейски кампании, но обърнете внимание - пред родна публика отборът от Долна Саксония изигра седем мача от евротурнирите, в които все още няма загуба.

За домакините под съмнение е Андреасен и участието му ще стане ясно едва днес. Абделауи обаче си отпочина и той ще се върне в стартовия състав. Карим Хаджуи е другият, който може да се върне в центъра на защитата, но тук Сломка има и друг избор, а именно да започне с Егиман и Погатец. Схема на игра 4-4-2.

Гостите са без контузените Лопес и Силвио, както и без наказаните Арда Туран, Габи и Хуанфран. Вероятно Переа ще започне като десен бек, а завръщането на Коке е почти сигурно. Схема на игра 4-2-3-1 с Фалкао отпред.

И двата отбора са опасни, когато атакуват и вероятно всеки един от тези тимове ще играе на принципа „атаката е най-добрата защита", което може да гарантира на зрителите много голове в мача.


Прогноза за: Хановер 96 - Атлетико Мадрид 1:2

 


Металист - Спортинг Лисабон

Очакванията към португалците в първия мач между двата отбора бяха по-големи. Действително, „лъвовете" надиграха тотално своите съперници и зрителите на „Жозе Алваладе" очакваха комфортна победа от 2:0, но нарушението на Патрисио в наказателното поле доведе до 11-метров наказателен удар, който Хавиер материализира в гол - 2:1 за Спортинг и надежди за украинците.

Във вътрешното първенство Металист продължава да губи точки, изоставайки значително от Шахтьор и Динамо Киев - в последния кръг харковчани не успяха да победят у дома си Кривбас. За разлика от своя съперник Спортинг стабилизира представянето си във Висшата лига и след две поредни победи бетонира мястото си в зоната, даваща право на участие в европейските клубни турнири.

Домакините няма да могат да разчитат на двама ключови играчи от отбраната, които заради натрупани картони ще гледат мача от трибуните. Единствената загуба за гостите е в лицето на Хефрен, който се контузи по време на тренировка.

Какво да очакваме в двубоя? Спортинг е име във футбола, но Металист показа много големи амбиции и това предполага, че двата тима ще се хвърлят в яростна битка за да продължат, която да спечелят и да продължат напред. По-вероятно е домакините да победят, но ако харковчани, атакувайки своя съперник забравят да се защитават, нищо добро не могат да очакват.

Прогноза за: Металист - Спортинг 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152