Зенит ще си тръгне с победа от Удине


.

Зенит ще си тръгне с победа от Удине

Удинезе посреща Зенит в първи 1/8-финал в турнира за Купата на УЕФА. Италианците ще се опитат да отстранят носителя на трофея, тъй като за тях нещата в Серия А са почти ясни – златната среда.

Фриулинците започнаха сезона по впечатляващ начин, но след това нещо се срина и те влязоха в серия от 3 месеца без победа. След това отново се съвзеха и сега са 12-ти с 35 точки, което е с 11 над чертата и на 9 от Зона УЕФА.

В момента Удинезе е последният представител на Италия в евротурнирите, след краха на Рома, Ювентус и Интер в Шампионската лига и на Милан, Фиорентина и Сампдория в УЕФА. 

До този етап тимът стигна, след като събра 9 точки в група с Тотнъм, Нек, Спартак Москва и Динамо Загреб, а след това отстрани и полския Лех с общ резултат от 4:3.

Александър Лукович и Даниеле Фаронети са контузени в защитата на “зебрите”. Фернандо Тисоне е аут за по-дълго.

Зенит пък е на път да повтори триумфа си в турнира за Купата на УЕФА. Актуалният носител и на Суперкупата на Европа отстрани немския Щутгарт след 2 победи с по 2:1.

Иначе тимът дойде в надпреварата като трети в Групата на смъртта в Шампионската лига, където нямаше шанс с тимове като Ювентус и Реал Мадрид. В Русия сега футбол не се играе, но шампионатът започва тази седмица,така че физическата форма на руснаците вече трябва да е оптимална.

Ключови футболисти като Тумошчук и Ширл се завръщат след наказание в състава на Дик Адвокаат. Томас Хубокан е аут заради лека травма. Никола Ламберт бе избран в разширения състав, но едва ли ще играе, тъй като не е напълно възстановен.

Дори без Андрей Аршавин Зенит показа, че е изключителен тим, побеждавайки Щутгарт. Руснаците са, поне по наше мнение, големият фаворит за спечелването на титлата като разполагат с опитен състав и невероятен треньор. Цяла Италия пък ще разчита Удинезе да измие “срама от челото”, но сякаш на този етап момчетата от Санкт Петербург са по-силният състав и ще измъкнат добър резултат от “Фриули”

Вероятни състави:

Удинезе: Ханданович, Сапата, Кода, Домици, Паскуале, Инлер, Д’Агостино, Сасмоа, Ди натале,
Куалярела, Пепе

Зенит: Малафеев, Анюков, Широков, Кризанач, Шърл, Хущи, Самшов, Тимошчук, Зирянов, Дани, Погребняк

Последни 5 мача:
Удинезе: РППЗР
Зенит: ППЗРП

Прогноза – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
63