Сър Алекс: Обърках състава срещу Аякс


И. Ангелов

Сър Алекс: Обърках състава срещу Аякс

Сър Алекс Фъргюсън призна, че е направил грешки със селекцията на играчи за Манчестър Юнайтед срещу Аякс, като на "Олд Трафорд" домакините допуснаха загуба, което се случва изключително рядко за този тим. Това е третото поражение на Юнайтед у дома от 2001 година насам в Европа. Въпреки него момчетата на Сър Алекс продължават напред след като победиха на гости на Аякс с 2:0, а загубиха с 2:1 у дома.

Channel Five предаде: "Разочарован. Трябва да приема, че аз съм виновен за този отбор и наистина днес имахме прекалено много млади играчи на терена."

Както е ясно, никой от защитната петица на тима, освен Крис Смолинг, който е на 21, не преминаваше 20-годишната граница: "Всички бяха в границата 19-21 години. Това е проблем, що се отнася до опита в отбрана. Това бе риск, който поехме."

"Аякс доминираше във владеенето, те са фантастични. Първият гол им даде шанс. Но и аз помислих, че имаше ръка преди удара. Те имаха владението, но не изглеждаха опасни пред гола. Обаче попадението им вдъхна сили за натиск през втората част. Ние бяхме разочароващи само с 1 удар към вратата през полувремето."

  Сподели
74