Аякс победи на Олд Трафорд, Юнайтед напред в ЛЕ (видео)


И. Ангелов

Аякс победи на Олд Трафорд, Юнайтед напред в ЛЕ (видео)

Отборът на Манчестър Юнайтед прие Аякс във втората среща между двата тима в Лига Европа и загуби с 2:1, но с общ резултат 3:2 продължава напред в турнира и ще се изправи с победителя от Локомотив Москва и Атлетик Билбао. "Червените дяволи" изиграха спокойно срещата, като тима, който се опитваше да направи нещо в своя полза, бе гостувящият.

Домакините започнаха добре и откриха още в 6-ата минута чрез Ернандес. Чичарито бе изведен от Бербатов, елиминира съперник и вкара с ляв крак. След попадението домакините се дръпнаха назад и опитваха извеждащи подавания в атака, но без успех. С напредването на срещата Аякс се държеше все по-добре и в даден момент започна да надиграва и да създава положения пред домакинската врата.

Така в 31-ата минута Йозбилис вкара красив гол. В края на мача пък Алдервайрелд вкара след центрирана топка, като съживи надеждите за победа на гостите. При още едно попадение те продължаваха напред и това вдъхнови тима за последен натиск. В крайна сметка обаче до гол не се стигна и Юнайтед продължи напред.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
73