По-лека задача предстои за Валенсия на Местая


Т. Михайлов

По-лека задача предстои за Валенсия на Местая

Валенсия - Стоук Сити
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 23.02.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Маркус Щрьомбергсон (Швеция)


Испанкият гранд Валенсия посреща на своя „Местая“ Стоук Сити в среща-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Лос Че спечелиха първия мач в Англия с 1:0 и са абсолютен фаворит за класиране в следващата фаза, но трябва да внимават, тъй като „грънчарите“ са способни на всякакви изненади.

Лига Европа вероятно ще се превърне в основен приоритет за Валенсия оттук до края на сезона. Тимът на Унай Емери едва ли ще изпусне третата позиция в Примера и то не защото играе много добре, а по простата причина, че няма никаква сериозна конкуренция. 7-те точки разлика пред четвъртия и липсата на всякакво постоянство у тимовете в средата на таблицата гарантират спокойствие на „прилепите“. Лидерите пък са недостижими като в неделя Валенсия се увери колко далече е от тях, след като катастрофира срещу Барселона с 5:1 на „Камп ноу“. Това бе поредното лошо представяне на тима в Примера, като в последните 7 кръга Лос Че имат само 1 победа.

Стоук Сити е на другия полюс. „Грънчарите“ засега не са застрашени пряко от изпадане като 9 точки ги делят от опасната зона, но формата им е отчайваща заради натрупаните 4 поредни загуби. Последната такава бе с 2:1 от Фулъм, но това беше преди 10 дни. Този уикенд имаше кръг във ФА Къп. Стоук бе гост на Кроули Таун и спечели с 2:0, макар че Рори Делап бе изгонен още в 19-ата минута. Наставникът Тони Пулис се надява тази победа да сложи край на лошата серия и дори мисли за чудо на „Местая“, но за Стоук сякаш ще е по-добре да отпадне от Лига Европа, за да си гарантира оставане във Висшата лига.

Един от ключовите футболисти на Валенсия Евер Банега ще пропусне мача, както и следващите няколко месеца, след като получи изключително нелепа контузия. Банега забрави да дръпне ръчната спирачка на бензиностанция и автомобилът му мина през крака като счупи глезена на две места.

Проблемите за Тони Пулис са свързани най-вече с контузията на Диън Уайтхед, който е под въпрос. След наказание обаче се завръща Матю Ъпсън. Вероятно съставът, на който ще заложи Пулис ще наподобява този, с който излезе преди седмица на „Британия Стейдиъм“.

Валенсия няма загуба у дома в 6 поредни срещи от европейските турнири, като последната такава дойде през 2010 от Манчестър Юнайтед в груповата фаза на Шампионската лига. Срещу Стоук Лос Че записаха първи успех над английски съперник от 2003 година като балансът на „прилепите“ с тимове от Острова вече е положителен (9-15-8). Очевидно Стоук не е от калибъра на големите отбори, сред които е и Валенсия. След загубата на „Британия Стейдиъм“ „грънчарите“ сякаш са обречени на нова загуба и отпадане.

Последни 5 изиграни срещи:

Валенсия:

05 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
08 февруари Барселона - Валенсия 2:0 (Купа на Краля)
12 февруари Валенсия - Спортинг Хихон 4:0 (Примера)
16 февраури Стоук Сити - Валенсия 0:1 (Лига Европа)
19 февруари Барселона - Валенсия 5:1 (Примера)

Стоук Сити:

31 януари Манчестър Юнайтед - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
04 февруари Стоук Сити - Съндърланд 0:1 (Висша лига)
11 февруари Фулъм - Стоук Сити 2:1 (Висша лига)
16 февруари Стоук Сити - Валенсия 0:1 (Лига Европа)
19 февруари Кроули Таун - Стоук Сити 0:2 (ФА Къп)


Досегашни срещи:

Валенсия - Стоук Сити

1 среща
1 победа за Валенсия
0 равенства
0 победи за Стоук Сити
Голова Разлика: 1:0 за Валенсия

Коефициенти от bet365:
Валенсия - 1.40
Равен - 4.33
Стоук Сити - 8.50

Коефициенти от Offsidebet:
Валенсия - 1.40
Равен - 4.20
Стоук Сити - 8.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
249