Юнайтед с удобен аванс преди срещата с Аякс в Англия


И. Ангелов

Юнайтед с удобен аванс преди срещата с Аякс в Англия

Отборът на Аякс прие Манчестър Юнайтед в Амстердам за първия мач между двата тима в Лига Европа, като гостите надвиха своя опонент с 2:0. След по-добро първо полувреме от Аякс, Манчестър Юнайтед излезе с различно отношение през втората част и чрез голове от Ашли Йънг и Чичарито спечели срещата.

Първото полувреме определено бе по-силно за домакините, но ударите не им споряха. Те бяха разнообразни в атака, като редуваха центрирания с далечни удари, а близо до попадение бе Де Йонг. Негов прекрасен удар бе спасен от Давид Де Хеа.

Втората част гостите показаха повече характер и достигнаха до головете си. Всъщност от самото начало на полувремето до 59-ата минута, Аякс изобщо не премина централната линия, така че голът се очакваше и бе само въпрос на време. Ашли Йънг получи топката в наказателното, финтира бранител и я изстреля през краката му и през краката на вратаря за попадението. Гол добави и Чичарито в 85-ата минута, за да даде на своите удобен аванс преди срещата на "Олд Трафорд" точно след седмица.

ЖРЕБИЯТ

  Сподели
98