Фърги: Скоулс е нашият Шави


И. Ангелов

Фърги: Скоулс е нашият Шави

70-годишната легенда на Манчестър Юнайтед разкри, че Пол Скоулс се пенсионирал поради невъзможността си на 37-годишна възраст да изиграва по 25-30 срещи на сезон. Но според Сър Алекс Фъргюсън влиянието на Скоулс над Манчестър Юнайтед е подобно на влиянието на Шави над Барселона.

На пресконференцията преди мача с Аякс Фърги каза: "Това е както когато говорите за Шави с Барселона. Казах на Пол в началото на миналия сезон, че ще може да изиграе 25 до 30 мача. Той отговори:'Това не е достатъчно за мен."

"Той реши да се откаже. Разбирам го, все пак приближаваше 37 години, това е много за полузащитник. Затова бях честен с него за бъдещето. Но когато той прояви желание да се върне, аз бях много доволен. Изобщо не виждам негативи в това."

"Той започна да тренира усилено 2 месеца преди да дойде и да ме попита за решението си. Според него той е допуснал грешка. Той се завърна отпочинал и ентусиазиран, точно както го помним. Това е невероятно, защото той носи толкова класа в тима. Трудно е да го опишем."

Скоулс може да се завърне в европейския футбол днес срещу Аякс: "Отсега ще пускам винаги най-добрия си тим. Тази година не разчитахме на най-силното в групите на Шампионска лига. Правехме много промени, защото бяхме в добра форма."

"Но захвърлихме формата си срещу Базел, а после нямахме никакъв късмет с Бенфика. Заслужено пострадахме за грешките си."

"Чувствам, че може да се справим добре в Лига Европа. Ще опитаме да спечелим. Разочарованието от напускането на ШЛ премина и сега младите са надъхани да се докажат на голяма сцена."

"Финалът е в Румъния, искам да съм там. Нашите фенове също го искат и няма да е трудно да намерим мотивация."

  Сподели
83