Лацио - Атлетико Мадрид: Завръщане в Рим


Н. Гавазов

Лацио - Атлетико Мадрид: Завръщане в Рим

Лацио - Атлетико Мадрид
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 16.02.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Павел Краловец (Чехия)

Лацио посреща Атлетико Мадрид в първа 1/16-финална среща от Лига Европа. За Италия отдавна е станало навик да бъде игнориран втория по значимост клубен турнир на Стария континент. На Апенините признават само Шампионска лига и именно за това отношение на местните клубове, Италия през последните години загуби точки в класирането на УЕФА. Лацио и Удинезе нямат избор: на двата тима предстои да променят мнението на специалистите за пасивността на италианците спрямо Лига Европа. А съперничеството с Атлетико Мадрдид, който се оказва най-популярния испански клуб в Италия може да разпали отново интересът към мача на „Олимпико".

От групите Лацио се измъкна много трудно. Въпреки, че „орлите" загубиха само един мач, столичани се представиха неубедително и до последния кръг скромният Васлуй запазваше надежди да сътвори сензация, но все пак римляните успяха да победят Спортинг и да продължат европейската си мисия. В Серия А Лацио записа три победи в последните си четири мача и се изкачи на трето място в класирането на пет точки от лидера Милан.

Атлетико Мадрид е редовен участник в състезанието и винаги се е отнасял сериозно към турнира. „Дюшекчиите" бяха в силна група с Удинезе, Селтик и Рен и успяха да финишират първи, не оставяйки никакво съмнение в превъзходството си. През зимната пауза мадридския отбор бе поет от Диего Симеоне и под ръководството на аржентинския специалист столичани се преобразиха и вече са в серия от шест мача без загуба, което не само върна отбора в първата половина на таблицата, но Атлетико вече е в борбата за зона „Шампионска лига".

За Лацио отпадат контузените Кана, Диас, Маури, Роки. Под съмнение е участието на Лулич и Раду. В отбора се завърна Диакит. Схема на игра 4-2-3-1 с Клозе начело на атаката.

Атлетико е без контузените Коща и Лопес. В строя се завръща Миранда, а участието на Годин и Силвио е под съмнение след като двамата не играха в мача в Сантандер. Схема на игра 4-2-3-1 с Фалкао на върха на атаката, подпомаган от Адриан, Диего и Туран.

И двата отбора ще разчитат на своите нападатели Фалкао и Клозе за да вкарат головете, които ще решат този мач. Формата на Лацио и Атлетико е добра и може да очакваме добър футбол и открита игра. Проблемът за гостите ще бъде домашното предимство на техния противник, а проблемите за Лацио ще дойдат от головата машина Фалкао. Трябва ли да припомняме, че Диего Симеоне изкара четири години в Лацио? Със сигурност аржентинецът се радва, че се завръща в Рим, но радостта му ще бъде още по-голяма, ако воденият от него отбор се прибере в Испания без загуба и с отбелязан гол.


Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

26 януари Милан - Лацио 3:1 (Купа на Италия)
29 януари Киево - Лацио 0:3 (Серия А)
01 февруари Лацио - Милан 2:0 (Серия А)
05 февруари Дженоа - Лацио 3:2 (Серия А)
09 февруари Лацио - Чезена 3:2 (Серия А)

Атлетико Мадрид:

15 януари Атлетико Мадрид - Виляреал 3:0 (Примера)
21 януари Раел Сосиедад - Атлетико Мадрид 0:4 (Примера)
30 януари Осасуна - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
05 февруари Атлетико Мадрид - Валенсия 0:0 (Примера)
11 февруари Расинг Сантандер - Атлетико Мадрид 0:0 (Примера)


Досегашни срещи:

Лацио - Атлетико Мадрид

2 срещи
1 победа за Лацио
1 равенство
0 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 1:0 за Лацио


Коефициенти от bet365:
Лацио - 2.37
Равен - 3.25
Атлетико Мадрид - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лацио - 2.35
Равен - 3.15
Атлетико Мадрид - 2.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
143