Шахтьор ще вземе лек аванс пред Тотнъм


.

Шахтьор ще вземе лек аванс пред Тотнъм

Украинският гранд Шахтьор посреща Тотнъм в среща от 1/16-финалите на турнира за Купата на УЕФА. Двубоят е интригуващ и доста труден за прогнозиране и затова Futbol TV ще опита да насочи читателите си към най-вероятният изход.

За Шахтьор кръговете на директна елиминация в турнира за УЕФА не са непознати. Украинците стигнаха до тях, след като останаха трети в групата си в Шампионската лига. Това е 4-ти подобен случай за тима от Донецк в последните 8 сезона. Последният официален мач за Шахтьор бе срещу Барселона в Испания и бе спечелен с 3:2. Оттогава започна и дългата зимна пауза за футболистите на  Мирча Луческо.

Шахтьор се подсили с Нери Кастийо през януари, но пък той пропуска мача поради контузия. С травма е и Алексей Гай. Томаш Хубшман е наказан. Други проблеми в състава на домакините няма.

За разлика от Шахтьор Тотнъм не е спирал с мачовете през зимата и определено е в по-добра кондиция. “Шпорите” обаче си имат своите проблеми във Висшата лига, където са едва 16-ти на две точки над чертата. Затова е напълно възможно да пренебрегнат Купата на УЕФА с цел съхраняване на сили за важните битки за оцеляване. Естествено при добър резултат англичаните ще опитат да продължат по-напред. 

Хари Реднап има проблеми с нападението преди мача. Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и Роман Павлюченко няма да играят в срещата, защото вече са играли с друг тим в евротурнирите. Същото е положението с бранителя Ведран Чорлука. Ледли Кинг и Джейми О’Хара са със травми. Лука Модрич е с навехнат глезен.

Тежкият терен и проблемите в състава на Тотнъм накланят везните в полза на Шахтьор. Проблем за украинците обаче може да се окаже липсата на игрови опит в последно време. Все пак от проведените контролни срещи такъв трябва да е натрупан. Освен това подготовката на украинците е в заключителна фаза. Шансовете им за победа са далеч по-големи, но едва ли крайния изход ще се реши още в Донецк.

Вероятни състави:

Шахтьор: Пиятов, Шевчук, рац, Чигрински, Исченко, Фернандиньо, Жадсон, Вилиян, Сърна, Луис Адриано, Гладкий

Тотнъм: Кудичини, Гюнтер, Доусън, уудгейт, Бейл, бентли, Зокора, Паласиос, Джинъс, Ленън, Бент

Оследни 5 мача:

Шахтьор: ППППП
Тотнъм: РЗПЗЗ

Прогноза – 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157