Без Божинов, Спортинг Лисабон излъга Лацио (видео)


В. Мухарски

Без Божинов, Спортинг Лисабон излъга Лацио (видео)

В един от най-интересните мачове от груповата фаза на турнира Лига Европа днес, Спортинг Лисабон победи Лацио с 2:1. Българският национал Валери Божинов не взе участие в срещата и остана на резервната скамейка на португалците. По този начин Спортинг вече има актив от 6 точки, а Лацио остава с една.

Sporting's Argentine Defender,  Insœa Zapata (C) Celebrates The Goal Scored By Him With His Teamates Sporting's

Всичките попадения паднаха през първата част на срещата. Рики ван Волфсвинкел откри резултата в 21-ата минута. Той засече центриране на Диего Капел и с техничен удар се разписа за 1:0. Пет минути преди края на полувремето опитният нападател Мирослав Клозе обаче възстанови равенството.

Sporting's Argentine Defender Insœa Zapata (L) Celebrates

Радостта на "римляните" не бе дълга, тъй като малко преди почивката Спортинг отново излезе напред в резултата благодарение на попадение на Емилиано Инсуа. В 45-ата минута той с топовен удар не остави шансове на вратаря на "орлите" Федерико Маркети.

След почивката бе изгонен голмайсторът Инсуа. Това стана в 50-ата минута за втори жълт картон. В 72-ата минута Сисе пропусна златен шанс да изравни резултата. Бившият играч на Ливърпул нацели гредата и по този начин уби всички надежди на Лацио за частичен успех в Португалия. В 87-ата минута и Томазо Роки също бе близо до гол, но неговия удар с глава не бе точен. По този начин играчите на Спортинг Лисабон се поздравиха с успеха.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
183