Атлетико надви Селтик пред собствена публика


И. Ангелов

Атлетико надви Селтик пред собствена публика

Тима на испанския Атлетико Мадрид победи с 2:0 Селтик в Лига Европа в мач, завършил преди минути. Така испанците започват новият си път към заветния финал с победа в първата си среща в групите на Лига Европа. Интересни моменти не липсваха, въпреки факта, че днес Селтик не изглеждаше на себе си и не създаде много ситуации за гол.

Мадридчани започнаха силно. Фалкао вкара още в 3-ата минута. След корнер той заби топката в мрежата с глава. Още в следващата атака пак той можеше да вкара, а Селтик изглеждаше в паника още в 4-ата минута. В 21-ата минута Туран се размина с попадение. Ударът му мина много близо до вратата.

До края на първото полувреме Селтик бе нанесъл само един удар, като той бе от много малък ъгъл, от който трудно би паднал гол. Второто полувреме бе по-добро за гостите, макар и те да не затрудниха Атлетико. В 68-ата минута Диего вкара гол. Туран направи акция по фланга и намери Диего, който от близко разстояние завъртя топката грациозно в мрежата. Туран намери гредата в 75-ата минута, замалко резултатът да стане класически. Въпреки всичко обаче домакините завършиха само с два гола в актива си в този мач.

  Сподели
165