Ботев Пловдив няма да постигне победа срещу Панатинайкос и на реванша


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив няма да постигне победа срещу Панатинайкос и на реванша

Ботев Пловдив - Панатинайкос
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 01.08.2024 г.
Час: 21:00


Ботев Пловдив приема Панатинайкос на "Колежа" в мач-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" играха добре в Гърция преди седмица, но инкасираха поражение с 1:2. Тимът на Душан Керкез не отложи шампионатния си мач през седмицата, а той бе дербито срещу Локомотив Пловдив, като "канарчетата" не спестиха сили. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак Х.

Проблемите в Ботев Пловдив преди мача са свързани най-вече с феновете на тима. Бултрасите се сбиха по между си по време на дербито на Пловдив. Освен това, след мача Душан Керкез каза, че по приятелката на футболист в тима е хвърлен домат, вследствие от грешка, която е направил при гостуването на Панатинайкос. Оказа се, че това е била приятелката на Матвей Игонен. От клуба изразиха подкрепата си към вратаря, но не се знае как ще се отразят тези неприятни инциденти на целия отбор преди важния мач.

Ханс Бернат пази на вратата на "канарчетата" срещу Локо, но той инкасира два гола във вратата си. Все пак, не е изключено отново той да пази. Иначе самият Душан Керкез бе бесен от ситуацията с хвърления домат. Сърбинът определи това като голям срам за град като Плавдив и доста повиши тон, като в един момент дори заплаши с напускане, ако се наложи.

"Това е недопустимо! Само защото някой е сбъркал в един мач, други хора да замерят жена му с домати. Това е подигравка. Подобно нещо може да се случи само в България и Сърбия. Само в нашите държави. Ние сме селяци всички - и сърби и българи. Искаме в Европа, как да отидем в Европа? Само тук и в Сърбия трябва да отменяме мачове. В Европа хората играят през три дни. Сега ме питате защо не сме отложили мача. Ако бяхме спечелили обаче, щяхте да кажете "браво". Трябва да свикнем да играем в този ритъм", заяви бесният треньор на Ботев.

В заниманието на Панатинайкос вчера не взеха участие капитанът Барт Шенкевелд и Тони Вилена заради стомашни проблеми. Голямата звезда на тима Фотис Йоанидис обаче тренира със своите съотборници. За него вървят информации, че е пред трансфер в Спортинг Лисабон и пропусна първата среща с "канарчетата" на Олимпийския стадион в Атина. Новото попълнение на гръцкия гранд Тете също вече се готви с отбора.

Към днешна дата над 12 000 билета вече са продадени, като очакванията са, че "Колежа" ще бъде пълен за двубоя. За дербито на Пловдив по трибуните на стадион "Христо Ботев" имаше малко над 14 000 зрители (2 000 бяха фенове на гостуващия тим).

 

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ПАНАТИНАЙКОС 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
29