Ливърпул с ударна победа в Прага


И. Ангелов

Ливърпул с ударна победа в Прага

Спарта Прага посрещна Ливърпул в срещата от първия кръг на осминафиналите на Лига Европа. Днес на "епет Арена" гостите спечелиха уверено с 5:1 и може би гарантират мястото си в следващата фаза още преди посрещането на опонента на "Анфийлд".

Още в 4-ата минута Мак Алистър спечели дузпа и сам я вкара за 1:0 като прати вратаря в грешна посока. Последваха няколко големи изяви на Келехер на вратата на гостите. В 25-ата минута пък 2:0 направи Даруин Нунез, който с фалцов удар с десния крак смълча трибуните.

3:0 стана в добавеното време на първото полувреме отново чрез Нунез. Той завърши отлично топка от Мак Алистър дори с човек пред себе си на границата на полето. 

Във втората част Прага опита да се върне като в 47-ата минута стартира ударно за 3:1, но в ситуацията Брадли си вкара автогол с първото си докосване след влизането на почивката вместо Гомез. Бързо обаче Ливърпул намери скоростта си и Диаз направи 4:1 след отклонена топка, която заблуди вратаря.

В 75-ата минута Салах замени Диаз, и египтянинът се разписа 10 минути след това, но от засада, която ВАР отрази. Все пак се стигна до крайно 5:1 чрез Собослай в 94-ата минута. 

  Сподели
318