Ивайло Петев: Няма да ни е лесно срещу Аякс, но сме готови (видео)


FUTBOL-TV

Ивайло Петев: Няма да ни е лесно срещу Аякс, но сме готови (видео)

Ние ще имаме щастието да срещнем една от най-големите футболни машини в Европа и в света. Това е отбор, който е дал много играчи в целия свят. За нас е щастие, че имаме възможност да премерим сили с тях“, обяви треньорът на Лудогорец Ивайло Петев преди първия мач от плейофите на Лига Европа срещи гранда Аякс.

"Нашите момчета са готови, вярвам им на 100%. Имаме добър климат и всеки, който вземе участие, ще даде максимума от себе си. Най-важното е да играем като отбор и сплотено. Да, понякога допускаме и грешки, но ние знаем нашите проблеми и работим върху тях, за да не се повтарят. Очаква ни голямо зрелище и се надявам да покажем добър футбол и добра игра“, продължи Петев.

Той заяви, че в отбора няма контузени футболисти и се радва, че ще може да използва Клод Гонсалвеш, за когото вчера се е разбрало това на база промените в правилата на УЕФА. "Пред нашите фенове сме показали какво можем. Нещото, върху което трябва да работим е в мачовете като гост. Допускаме грешки, знаем ги, работим върху тях. Важното е да покажем добро лице, добра енергия и страст за игра“, каза Петев.

"Отборът на Аякс е разполагал, разполага и ще разполага с доста индивидуална класа. Знаем, че няма да ни е лесно. Гледах ги доста мачове. Добър отбор с класа във всеки играч. Няма да ние е лесно, но ще направим всичко възможност да ги затрудним и да прокараме нашите идеи в играта“, допълни той.

Петев разкри, че е провел разговори със Серджио Падт и Аслак Фон Витри, които са играли срещу Аякс в първенството на Нидерландия. "Всяко инфо ще е от помощ. Важното за нас е да следваме това, което имаме като план и да контролираме емоциите“ заяви специалистът.

"В живота на всяка цена няма. Да, мачът срещу Аякс е малко е по-различен. Различен е двубоят и противникът. Не е от класата на отборите, с които играхме преди. Ние утре ще видим докъде сме стигнали с нашето развитие като отбор. Най-важното е да вярваме в себе си“, допълни Петев.

"Най-големият отбор, срещу когото съм се изправял, е Франция, като селекционер. Веднага след това е Аякс“, завърши специалистът.

  Сподели
194