Мойс: По-силният състав ни позволи да сме на финал


Н. Гавазов

Мойс: По-силният състав ни позволи да сме на финал

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс сподели очакванията си за финала на Лигата на конференциите срещу италианския Фиорентина, който ще се проведе на 7 юни от 22:00 часа в Прага.

"Провален полуфинал на Лига Европа 2021/22? Не мина напразно. Когато осъзнаеш, че се бориш за финал на европейската купа, си мислиш: "Уау! Това е фантастичен резултат за всеки треньор". През миналия сезон играхме с много силни отбори и, честно казано, мисля, че това беше най-добрият момент за нас като отбор. Миналата година играхме много добре и на полуфиналите загубихме от наистина силен съперник - Айнтрахт Франкфурт, който в крайна сметка спечели турнира.

Тази година може би сме привлекли повече играчи и затова съставът е по-силен. Не бих казал, че ни бе по-лесно, но спечелихме мачове. Малко по-силният състав тази година вероятно ни позволи да отидем малко по-напред в турнира.

Майкъл Антонио? Когато се върнах в клуба [през 2019 г.], Мик играеше на различни позиции. Две години по-рано, когато за първи път поех Уест Хям, използвахме Марко Арнаутович като централен нападател. Въпреки че бе крило, ние го преместихме в центъра на атаката и това даде невероятен резултат. Когато се върнахме в клуба, погледнахме Мик и направихме същото и той накрая цъфна. Той е много важен за нас от няколко години насам, той е ключов играч. Той има сила и скорост. Този сезон в европейските турнири той отбеляза половин дузина голове, което е много важно за мен. Той е страхотен централен нападател и ние сме много доволни да работим с него.

Деклан Райс? Постоянно е викан в националния отбор на Англия, играл е на Евро и Световно първенство. Той замени Марк Нобъл, [бившия] капитан на клуба, и [бе] тук от детството. Това е сериозно постижение, не беше лесно да се постигне това. [Деклан Райс] свърши наистина добра работа за младо момче [24]; стана капитан на голям клуб, но още по-важна е неговата форма и отлична игра. Той израсна до много добър полузащитник. Той има различни игри. Той натрупа безценен опит с националния отбор на Англия, работейки с Гарет Саутгейт. Като цяло този човек има страхотно бъдеще.

Какво прави Уест Хем специален? Аз съм от Глазгоу и виждам много общи неща. Ийст Енд не е лесно място и със сигурност не е най-богатият район на Лондон. Уест Хям е голям английски футболен клуб с богати традиции. С голяма история. Боби Мур бе капитан на Англия на същото Световно първенство, което Англия спечели, и в същото време беше капитан на Уест Хям. Той е легенда тук.

Променихме стадиона [на Лондонския стадион]. Това е фантастичен нов стадион с капацитет до 65 000 зрители. Това доведе до факта, че клубът има нови млади фенове. Клубът се развива активно, но много неща се случват зад кулисите", заяви Мойс.

  Сподели
226