Рома и Байер няма да се победят


И. Ангелов

Рома и Байер няма да се победят

Рома - Байер Леверкузен
Стадион: Олимпико
Дата: 11.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

След като спечели Лигата на конференциите миналата година, Рома с Жозе Моуриньо е близо до пореден европейски финал. Подготовката за тази среща обаче беше разочароваща за тима след като последната победа бе именно в този турнир над Фейенорд, след което видяхме 2 загуби и 2 равни в Серия А и тази форма доведе тима до седмо място в класирането, все по-далеч от местата на Шампионска лига. Триумф в Лига Европа обаче води до вход в ШЛ, което е опция.

Байер Леверкузен с Шаби Алонсо също не се подготви по най-добрия начин за този мач. Загубата последно в локалната Бундеслига от Кьолн оставя тима на 8 точки под местата за ШЛ в класирането с 3 мача до края на сезона. Волфсбург и Майнц също са в битката, която ще определи кои от тези отбори ще са в Лига Европа или Лигата на конференциите догодина.

В двата тима има някои проблеми с липсващи играчи, като по-сериозни са те при домакините. Моуриньо не може да разчита на контузените Карсдорп, Йоренте и Кумбула, а Крис Смолинг е поставен под въпрос и може да се появи в следващата среща. Пауло Дибала наскоро се върна от контузия и не изигра цял мач, но може да стартира.

При гостите аут остават Патрик Шик и Андрей Лунев.

Байер достигна до тук след добрия жребий последно да играе с Юнион Сен Жилоаз. Извън загубата от Кьолн последно обаче тимът нямаше поражение повече от 5 срещи, което е в контраст с формата на домакините. На свой терен и в Европа обаче те ще са уверени, че ще имат подкрепата на публиката за прогрес.

Прогноза: Рома - Байер Леверкузен 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байер Леверкузен (Шаби Алонсо)
 
Храдецки
   
Тапсоба
Та
Хинкапи
Фримпонг
Паласиос
Андрих
Бакер
Вирц
Хлозек
Диаби
Пелегрини
Ейбрахам
Дибала
Спинадзола
Матич
Кристанте
Залевски
Ибанез
Смолинг
Манчини
   
Патрисио
 
Рома (Жозе Моуриньо)

Обоснована прогноза: Рома - Байер Леверкузен 1:1

  Сподели
375