Севиля е готова и за Ювентус


И. Ангелов

Севиля е готова и за Ювентус

Ювентус - Севиля
Стадион: Алианц Стейдиъм
Дата: 11.05.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Двата отбора от този първи полуфинален двубой на Лига Европа имаха интересни сезони до тук. Ювентус бе изхвърлен от Шампионска лига след което получи наказание от 15 точки в Италия, което беше отменено, и сега тимът е на второ място в Серия А. По отношение на формата, преди този мач тимът спечели два пъти поред за да покаже, че е в готовност и форма за финала на сезона.

Севиля беше близо до дъното в един етап от кампанията преди напускането на Хорхе Сампаоли, но откакто Хосе Луис Мендилибар пое щафетата, той прекара тима през Манчестър Юнайтед и спечели 5 от последните 6 мача във всички турнири.

В двата тима няма особено много проблеми в здравословен план. При домакините само Матиа де Шилио продължава да липсва за сезона, поради което на мястото му ще видим Куадрадо. При гостите Сусо напусна преди почивката последната среща с Еспаньол и е под въпрос заедно с Нианзу, докато контузени остават Марсао и Жордан.

Севиля има най-много спечелени купи в Лига Европа от всички отбори в състезанието (6) откакто съществува. Последната титла бе през 2020 г., но сега отново тимът се сочи като фаворит. Важно е преди посрещането на противника на свой терен испанският тим да вземе добър резултат на гости, за което формата подсказва готовност.

Прогноза: Ювентус - Севиля 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Севиля (Хосе Мендилибар)
 
Буну
   
Баде
Рекик
Навас
Акуня
Фернандо
Гудели
Окампос
Ракитич
Гил
Ен-Несири
Влахович
Мария
Костич
Рабио
Паредес
Фаджоли
Куадрадо
Сандро
Бремер
Данило
   
Шчесни
 
Ювентус (Макс Алегри)

Обоснована прогноза: Ювентус - Севиля 1:1

  Сподели
379